Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sven Melander gästar podden "Hallå där!"

Sven Melander. Foto: Christian Örnberg

I helgen letar Sven Melander efter Pepes Bodega för sista gången på ett tag. I sommar är han tillbaka på Operascenen i Ystad. Den före detta journalisten, programledaren och nöjeschefen fortsätter att hålla ett högt tempo.

I Kvp:s podd "Hallå där" berättar Sven Melander bland annat om vägen hit, uppväxten, synen på 40-talister och hur det gick till när han landade rollen som "Berra".

Musikalen "Sällskapsresan" har varit en av höstens och vinterns stora publikdragare på Nöjesteatern i Malmö. Nu är det också klart att musikalen, byggd på filmen med samma namn, fortsätter på China-teatern i Stockholm i höst. Sven Melanders karaktär "Berra" följer med men platsen som vapendragaren "Robban" är ännu vakant. För Melander, som fyllt folkpensionär, är arbetsschemat fortfarande välfyllt och han har inget emot att bredda repertoaren. En egenskap som, för övrigt verkar betecknande för hela karriären.

Melander spelade Läderlappen

Sven Melander började som journalist, hamnade i nöjesbranschen, blev skådespelare, programledare och började med operett så sent som förra sommaren.

Melander spelade i Läderlappen i Ystad förra sommaren och kommer att vara med i Glada änkan i sommar. Det är i dag länge sedan han lämnade journalistiken men åsikterna om sportkommentatorer och vad som skiljer "ett snack" från en intervju är fortfarande starka. Detsamma gäller synen på hans egen generation 40-talisterna och vad barnen tyckt om kändisskapet.

Podden är klippt av Simon Warnolf

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!