Bandets karismatiske sångare Freddie Mercury gick bort 1991 och numera är det gitarristen Brian May (bilden) och trummisen Roger Taylor som för det musikaliska arvet vidare Foto: Jan Pitman

Bandets karismatiske sångare Freddie Mercury gick bort 1991 och numera är det gitarristen Brian May (bilden) och trummisen Roger Taylor som för det musikaliska arvet vidare

 Foto: Jan Pitman

Superbandet Queen klara för Sweden Rock

Publicerad

En av de största banden i rocken kommer till Blekinge nästa sommar. Sweden Rock 2016 har fått klartecken från Queen.

– Det här är definitivt en av de största bokningarna i festivalens 25-åriga historia, säger Martin Forssman, bandbokningsansvarig på Sweden Rock Festival AB i ett pressmeddelande.

Queen står bland annat bakom hits som "Another one bites the dust" och hockeynedsläppslåten "We will rock you". Bandets karismatiske sångare Freddie Mercury gick bort 1991 och numera är det gitarristen Brian May och trummisen Roger Taylor som för det musikaliska arvet vidare. Numera tillsammans med sångaren Adam Lambert.

Queen var i Sverige senast för tio år sedan då de sålde ut Globen. Nu återvänder de alltså för att spela på Sweden Rock Festival 9 juni 2016 i Sölvesborg.

Enda konserten blir på Sweden Rock

– Att ett så stort band, som inte varit i Sverige på så länge, gör sin enda svenska konsert på Sweden Rock Festival känns fantastiskt! De kommer med en stor produktion och spelar alla sina mest kända låtar, så det är upplagt för en magisk kväll, säger Martin Forssman om bokningen till Sweden Rock 2016.

Henrik Högström
Henrik Högström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag