Superbandet Queen klara för Sweden Rock

Bandets karismatiske sångare Freddie Mercury gick bort 1991 och numera är det gitarristen Brian May (bilden) och trummisen Roger Taylor som för det musikaliska arvet vidare

Foto: Jan Pitman

En av de största banden i rocken kommer till Blekinge nästa sommar. Sweden Rock 2016 har fått klartecken från Queen.

– Det här är definitivt en av de största bokningarna i festivalens 25-åriga historia, säger Martin Forssman, bandbokningsansvarig på Sweden Rock Festival AB i ett pressmeddelande.

Queen står bland annat bakom hits som "Another one bites the dust" och hockeynedsläppslåten "We will rock you". Bandets karismatiske sångare Freddie Mercury gick bort 1991 och numera är det gitarristen Brian May och trummisen Roger Taylor som för det musikaliska arvet vidare. Numera tillsammans med sångaren Adam Lambert.

Queen var i Sverige senast för tio år sedan då de sålde ut Globen. Nu återvänder de alltså för att spela på Sweden Rock Festival 9 juni 2016 i Sölvesborg.

Enda konserten blir på Sweden Rock

– Att ett så stort band, som inte varit i Sverige på så länge, gör sin enda svenska konsert på Sweden Rock Festival känns fantastiskt! De kommer med en stor produktion och spelar alla sina mest kända låtar, så det är upplagt för en magisk kväll, säger Martin Forssman om bokningen till Sweden Rock 2016.

Nästa artikel

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!