Superbandet är klara till Helgeåfestivalen

Sedan tidigare är både Europe och The Quireboys klara och nu har alltså Helgeåfestivalen lyckats boka ytterligare ett nostalgiband. Amerikanska Skid Row kommer till festivalen i sommar.
Foto: Janerik Henriksson / Scanpix

I slutet av 1980-talet slog amerikanske Skid Row igenom med buller och brak.

Nu är det legendariska bandet klart för sommarens Helgeåfestival.

– Det här är naturligtvis en stor, stor bokning för Östra Göinge, säger Andreas Martinsson, ordförande i den arrangerade föreningen F-Yra, till Norra Skåne.

Sedan tidigare är både Europe och The Quireboys klara och nu har alltså Helgeåfestivalen lyckats boka ytterligare ett nostalgiband.

Amerikanska Skid Row slog igenom i slutet av 1980-talet och var under ett par års tid ett av de riktigt stora. När bandet andra album, "Slave to the Grind", släpptes 1991 gick det rakt in på den amerikanska Billboard-listan.

Andreas Martinsson beskriver Skid Row som ett av de där banden som aldrig dör.

– Vissa band ploppar upp och har en hit eller två och försvinner sedan igen, men Skid Row tillhör definitivt inte den kategorin, säger han till Norra Skåne.

"Går hand i hand"

Eftersom Helgeåfestivalen firar tioårsjubileum 2015 har festivalledningen valt att lyssna mycket till publikens önskemål när de satt ihop årets program. Skid Row, som framför allt har sin tyngdpunkt i den äldre musiken som folk känner igen, blir därför en alldeles utmärk bokning, säger Andreas Martinsson.

– Den här bokningen går hand i hand med det vi släppt innan – nostalgi och band som är riktigt, riktigt stora, säger han till Norra Skåne.

Årets festival kommer gå av stapeln mellan den 31 juli och 1 augusti. Andra klara namn sedan tidigare är Björn Rosenström, Micke ”Syd” Andersson, Tommy Ekman och Treat.