Aviciis föräldrar Klas Bergling och Anki Lidén fanns på plats under spelningen. Foto: / Alex LjungdahlAviciis föräldrar Klas Bergling och Anki Lidén fanns på plats under spelningen. Foto: / Alex Ljungdahl
Aviciis föräldrar Klas Bergling och Anki Lidén fanns på plats under spelningen.  Foto: / Alex Ljungdahl
Avicii på sin sista konsert i Sverige. Foto: / Pelle T Nilsson/Stella PicturesAvicii på sin sista konsert i Sverige. Foto: / Pelle T Nilsson/Stella Pictures
Avicii på sin sista konsert i Sverige.  Foto: / Pelle T Nilsson/Stella Pictures

Stödet till Avicii i kväll – föräldrarna på plats

Publicerad

Tim "Avicii" Berglings mamma och pappa, Anki Lidén och Klas Bergling, dansade loss under dj:ns sista Sverigespelning någonsin.

Föräldrarna stod på vip-hyllan tillsammans med prinsparet – men lämnade innan spelningen var över.

– Vi ser fram emot det, sa Anki Lidén inför spelningen.

I kväll tar Tim "Avicii" Bergling, 26, farväl av sin svenska publik i Malmö.

15 tusen biljetter är sålda – i publikhavet på vip-avdelningen finns bland andra prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Men dj:n har stort stöd även av sin familj. Mamma Anki Lidén och pappa Klas Bergling dansade på vip-avdelningen under kvällen.

– Vi ser fram emot det, sa Anki Lidén inför spelningen.

Aviciis mamma: "Han mår bra"

Hon berättade även om sonens tillstånd, efter en svår tid med operationer och sjukskrivning:

– Han mår bra, det gör han absolut.

Föräldrarna valde att lämna konserten vid 12-tiden, innan den var över.

 

 

LÄS MER: "Avicii är knappast klar – nu börjar nästa kapitel"

 

 

Aviciis Malmöspelning väntades bli speciell. Familj och vänner har åkt till Tallriken för att visa sitt stöd.

– Han har extremt mycket vänner som kommer ner eftersom det är den enda spelningen i Norden, berättade arrangören Eric Ebbing innan spelningen.

– När alla nära och kära som inte brukar vara på plats kommer som familj och föräldrar, då blir det extra speciellt.

 

 

LÄS MER: Här är det stora miljonregnet över Avicii

 

 

Avicii fick dock klara sig utan stödet från sin bror Anton Körberg.

– Jag har inte pratat med honom på skitlänge. Vi messar bara. Han är ute och snurrar hela tiden. Vi messar varandra titt som tätt för att kolla hur allt är men det var länge sedan.

Han jobbade under Aviciis sista konsert i Sverige.

– Jag gigar själv för kanske inte riktigt lika många människor men ändå.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu