Kvällspostens redaktionschef Susanne Lindén delade ut priset tillsammans med Göran Hansson från Stiftelsen Skåneländska flaggans dag. Foto: Tomas LeprinceKvällspostens redaktionschef Susanne Lindén delade ut priset tillsammans med Göran Hansson från Stiftelsen Skåneländska flaggans dag. Foto: Tomas Leprince
Kvällspostens redaktionschef Susanne Lindén delade ut priset tillsammans med Göran Hansson från Stiftelsen Skåneländska flaggans dag. Foto: Tomas Leprince
Operasångaren Richard Söderberg firade utmärkelsen. Foto: Tomas LeprinceOperasångaren Richard Söderberg firade utmärkelsen. Foto: Tomas Leprince
Operasångaren Richard Söderberg firade utmärkelsen. Foto: Tomas Leprince
Söderberg fick en särskild vinnarlöpsedel från Kvällsposten. Foto: Tomas LeprinceSöderberg fick en särskild vinnarlöpsedel från Kvällsposten. Foto: Tomas Leprince
Söderberg fick en särskild vinnarlöpsedel från Kvällsposten. Foto: Tomas Leprince
Foto: Tomas LeprinceFoto: Tomas Leprince
 Foto: Tomas Leprince

Söderberg hyllad – som Årets Skåning

Publicerad

Här tar Årets Skåning emot hyllningarna av publiken.

Rickard Söderberg sken som en sol när han tog emot utmärkelsen på scen

– Äntligen är jag skåning på riktigt, skojade den inflyttade hallänningen på dialekt till publikens jubel.

Utmärkelsen till den populära och folkkära operasångaren delades ut i samband med tisdagskvällens kickoff på Månteatern där Lunds teaterförening presenterade höstens utbud på teatern.

Rickard Söderberg var där för att sjungande presentera årets utbud på Malmö opera och fick ta emot utmärkelsen inför den stora publiken.

– Det här priset har delats ut sedan 1967 och det är en brokig samling vinnare genom åren. Bland andra Birgit Nilsson (operasångerska, reds anm) som fick priset 1984. Det här betyder att ni nu kan sola er i varandras glans, sade Göran Hansson, ordförande i stiftelsen Skåneländska flaggans dag som tillsammans med Kvällsposten utser vinnaren.

Tar ton för alla skåningars lika värde

Kvällspostens redaktionschef, Susanne Lindén, fortsatte:

– Jag är så otroligt stolt, glad och jätterörd sa Söderberg i sitt tacktal.Foto: Tomas Leprince

– Utmärkelsen Årets Skåning går till människor som gör bra för Skåne och skåningar. Och det gör du, genom din kulturgärning med operasången och genom din kamp för alla skåningars lika värde!

Efter att Rickard Söderberg tog emot det specialdesignade diplomet från stiftelsen och en särskild vinnarlöpsedel från Kvällsposten, försökte han beskriva sina känslor.

– Jag är så otroligt stolt, glad och jätterörd över att ha fått det här priset, det känns nästan som att vinna OS-guld i skånskhet, sade den överväldigade vinnaren medan han till publikens stora jubel svepte in sig i den rödgula skånska flaggan.

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag