Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Söderberg hyllad – som Årets Skåning

Kvällspostens redaktionschef Susanne Lindén delade ut priset tillsammans med Göran Hansson från Stiftelsen Skåneländska flaggans dag.
Foto: Tomas Leprince
Operasångaren Richard Söderberg firade utmärkelsen.
Foto: Tomas Leprince
Söderberg fick en särskild vinnarlöpsedel från Kvällsposten.
Foto: Tomas Leprince
Foto: Tomas Leprince

Här tar Årets Skåning emot hyllningarna av publiken.

Rickard Söderberg sken som en sol när han tog emot utmärkelsen på scen

– Äntligen är jag skåning på riktigt, skojade den inflyttade hallänningen på dialekt till publikens jubel.

Utmärkelsen till den populära och folkkära operasångaren delades ut i samband med tisdagskvällens kickoff på Månteatern där Lunds teaterförening presenterade höstens utbud på teatern.

Rickard Söderberg var där för att sjungande presentera årets utbud på Malmö opera och fick ta emot utmärkelsen inför den stora publiken.

– Det här priset har delats ut sedan 1967 och det är en brokig samling vinnare genom åren. Bland andra Birgit Nilsson (operasångerska, reds anm) som fick priset 1984. Det här betyder att ni nu kan sola er i varandras glans, sade Göran Hansson, ordförande i stiftelsen Skåneländska flaggans dag som tillsammans med Kvällsposten utser vinnaren.

Tar ton för alla skåningars lika värde

Kvällspostens redaktionschef, Susanne Lindén, fortsatte:

– Jag är så otroligt stolt, glad och jätterörd sa Söderberg i sitt tacktal.
Foto: Tomas Leprince

– Utmärkelsen Årets Skåning går till människor som gör bra för Skåne och skåningar. Och det gör du, genom din kulturgärning med operasången och genom din kamp för alla skåningars lika värde!

Efter att Rickard Söderberg tog emot det specialdesignade diplomet från stiftelsen och en särskild vinnarlöpsedel från Kvällsposten, försökte han beskriva sina känslor.

– Jag är så otroligt stolt, glad och jätterörd över att ha fått det här priset, det känns nästan som att vinna OS-guld i skånskhet, sade den överväldigade vinnaren medan han till publikens stora jubel svepte in sig i den rödgula skånska flaggan.