Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sannas glädje över sällskapet: ”Ann-Louise är helt fantastisk”

Sanna Nielsen kommer spela huvudrollen i Funny Girl på Malmö Öpera i höst.
Foto: CHARLOTTE T STROMWALL
Ann-Louise Hansson spelar Mrs Strakosch, en kompis till Sanna Nielsens rollfigur Fanny Brice.
Foto: OLLE SPORRONG

Sanna Nielsen förbereder sig för fullt för Funny Girl på Malmö Opera i höst. 

Nu står det klart att hon kommer spela mot stjärnveteranerna Ann-Louise Hanson och Marianne Mörck.

– När Ann-Louise gästade allsången så fnissade vi och tisslade och tasslade bakom ett hörn om hur kul det skulle bli, men ingen fick ju veta, säger Sanna Nielsen. 

I september är det premiär för Funny Girl, höstens stora musikal på Malmö opera. Men även om det är nästan åtta månader kvar förbereder sig Sanna Nielsen för huvudrollen som Fanny Brice för fullt. 

– Tiden går ju så fort. Snart börjar vi förbereda oss för Allsången och under sommaren är det full fart med direktsändningar varje vecka.

– Jag är tvungen att börja med instuderingen redan nu, för att jag ska hinna. När vi börjar repa inför premiären efter sommaren vill jag kunna känna ett lugn.

Stjärndesignern Camilla Thulin om Sanna Nielsens klänning: ”Sannas klänning är en klassisk modell, som kan fungera i alla tider. Tyget är ett couture-tyg inköpt på Première Vision i Paris.”
Foto: CHARLOTTE T STROMWALL

Stjärnveteraner i ensemblen

Nu är det full prio på Funny Girl.

– Jag sitter här hemma och pluggar och ser vem Fanny Brice är. Jag har precis fått mitt manus och gått igenom alla låtar. 

Fram mot våren börjar Funny Girl-gänget repetera tillsammans. Under måndagen släpptes nyheten om att Ann-Louise Hanson och Marianne Mörck kommer att ingå i ensemblen. 

– Det känns jättekul. Jag har vetat om det ända sedan i somras. När Ann-Louise gästade oss i allsången så fnissade vi, och tisslade och tasslade bakom ett hörn om hur kul det skulle bli, men ingen fick ju veta. 

Sanna Nielsen har aldrig jobbat med Ann-Louise Hanson så tätt som de nu kommer att göra. Men hon ser fram emot det. 

– Hon är så tydlig och närvarande och rolig. Jag kände bara ”äntligen!” när jag fick höra att vi kommer stå samma scen.

Marianne Mörck kommer spela Mrs Brice, mamma till Sanna Nielsens rollfigur.
Foto: FRITZ SCHIBLI

Stjärndesigner bakom klänningar

Sanna Nielsen ser Marianne Mörck som sin barndomsidol. 

– Jag hade äran att jobba med henne i Doktor Zjivago och hon är så otroligt välkomnande. Hon bara öppnar sin famn och så känner man sig så otroligt trygg.

Funny Girl är tänkt att bli en glamourös uppsättning. Ansvarig för kostym är modeskaparen Camilla Thulin. 

– Jag tycker om att göra tidlösa plagg. Det klassiska fungerar alltid. Dessutom är en stilig kvinna, som Sanna, lätt att klä. Allt klär en skönhet”, säger Camilla Thulin.

Malmö opera släppte under måndagen en bild på Sanna i en av klänningarna. 

– Det är glamour, öga för detaljer och hon är alltid högst medveten om vad produktionen ska förmedla och lägger alltid till det där lilla extra, säger Sanna Nielsen.

Premiär den 4 september

Höstens stora musikal på Malmö Opera hösten 2020 blir Jule Stynes klassiska Funny Girl, baserad på den amerikanska skådespelaren, dansaren och komikern Fanny Brices turbulenta liv. Sanna Nielsens motspelare i Funny Girl blir Marianne Mörck som Mrs Brice, Ann-Louise Hanson som Mrs Strakosch och Johan Rabaeus som den legendariske promotorn Florenz Ziegfeld.
Regi står Ronny Danielsson för.