Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sanna Nielsen om oklara sommaren: ”Speciellt”

Sanna Nielsen prisades i Kristallengalan – årets kvinnliga programledare.
Sanna Nielsen är programledare för ”Allsång på Skansen”. Coronakrisen äventyrar sommarens inspelningar.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Normala år är interaktionen med publiken väldigt viktigt i ”Allsång på Skansen” i SVT. Men i år finns risken att det inte blir något sånt.Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sanna Nielsen och redaktionen jobbar med att hitta lösningar inför årets sommar.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

SVT har inte gett något slutgiltigt besked om hur sommarens ”Allsång på Skansen” ska produceras i corona-tider. 

Men programledaren Sanna Nielsen förbereder sig på inspelningar utan publik på plats. 

– Redaktionen jobbar med en massa olika lösningar och har en massa idéer och tankar, säger hon.

Coronakrisen äventyrar sommarens ”Allsång på Skansen” – men SVT har meddelat att de tänker göra allt de kan för att tittarna ska få sin allsång. Ett möjligt scenario är att programmet spelas in på Sollidenscenen – utan publik.

– Vi på redaktionen jobbar vidare med programmet med alternativa lösningar varav en naturligtvis är utan publik på plats. Det är de restriktionerna som gäller för Sverige i dagsläget, har Per Rådelius, projektledare på SVT tidigare sagt.

Programledare för allsången i SVT är Sanna Nielsen. Under Kristallengalan i höstas röstades hon för andra året i följd fram till Årets kvinnliga programledare. 

Nu förbereder Sanna Nielsen sig inför en annorlunda säsong av succéprogrammet. Med stor sannolikhet görs inspelningarna utan publik på plats. 

– Det kommer kännas väldigt speciellt. Då gör man det enbart för tv-tittarna och det skiljer sig så klart från hur det brukar vara, säger hon.

– Men det kommer bli en form av allsång även utan publik. 

Tusentals människor brukar normalt ta sig till Skansen för att följa inspelningen av allsången på plats.Foto: FREDRIK PERSSON / TT NYHETSBYRÅN

”Måste få känna hopp”

Efter förra säsongens sista avsnitt av ”Allsång på skansen” hyllade Sanna Nielsen publiken framför Sollidenscenen.

– De är så fina mot oss. Man blir så uppeldad och man får så mycket energi och kärlek och man vill ge så mycket tillbaka, sa hon till Expressens tv-reporter Ellinor Svensson då. 

Nu kan hon inte ge några detaljer om hur sommarens inspelningar kommer gå till. 

– Redaktionen jobbar med en massa olika lösningar och har en massa idéer och tankar. Alla är otroligt kreativa och det måste man vara, för att försöka göra allting till det bästa, säger hon. 

Sanna tror att ett program som allsången är lite extra viktigt i dessa tider. 

– Folk måste få känna lite glädje och hopp. Jag tror att trygghet och igenkänning är viktigt just nu. 

Men hur är det att arbeta under så här annorlunda förutsättningar?

– Man vet inte vad framtiden innebär för någon. Man får bara vara förberedd och läsa på och fortsätta vara kreativ oavsett vad som händer. 

Känner du oro?

– Nej, jag vill inte tänka så. Jag jobbar på. Det är ingen idé att oroa sig. 

TV: Här hyllar Sanna Nielsen allsångspubliken

”De är så fina mot oss”.