Sanna Nielsen lycklig efter musikaldebuten

"Jag vet inte hur jag ska beskriva mina känslor. Det här har varit en fantastisk resa", jublar Sanna Nielsen efter premiären på "Doktor Zjivago" i Malmö.
Foto: Ulf Ryd

MALMÖ. Utpumpad men lycklig. Sanna Nielsen, 29, pustar ut efter musikaldebuten med "Doktor Zjivago" i Malmö – och skålar i champagne med Kvällspostens läsare.

– Jag vet inte hur jag ska beskriva mina känslor. Det här har varit en fantastisk resa, jublar hon.

Sanna, som gör sin första teaterroll som doktor Zjivagos älskarinna Lara, har precis klivit ner från stora scenen på Malmö opera. Där har hon och resten av ensemblen hyllats av en entusiastisk premiärpublik i den fullsatta salongen.

Där satt bland andra hennes sambo Joakim Ramsell, och där fanns också Sannas mamma och hennes nye man. På plats var också de gamla barndomskompisarna från Bromölla som hon bjudit.

Sanna tackar glatt ja till ett glas champagne – och bubblar själv nästan över av känslor som ska kläs i ord. Fortfarande klädd i sin varma, Camilla Thulin-designade långrock berättar hon om den långa vägen fram till premiären.

– Det har varit underbart att få testa detta. Och det har absolut gett mig mersmak.

– Så många månader som vi har repeterat och sökt. Jag hade ingen teatervana. Vi har gjort en resa tillsammans. Nu är vi i gång! Det kan säkert sätta sig bättre men jag är otroligt nöjd, säger Sanna Nielsen.

Föreställningen tar tre timmar och sliter naturligtvis rejält på huvudrollsinnehavarna.

– Man är helt utpumpad på energi. Man vill lägga in nya känslor i varje scen. Jag tror definitivt att jag kommer att kunna sova i natt, säger Sanna.

– Och jag tycker att publiken var med från början.

Trots att hon inte ens har fyllt 30 än har Sanna Nielsen 18 års scenvana. Det är närmast självklart att fråga hur hon tycker att musikalrollen skiljer sig från att göra en konsert.

– Här är jag inte Sanna, det går inte att jämföra med en scenshow, säger hon.

– Jag älskar mitt jobb. Men det är rätt skönt att inte vara Sanna Nielsen ett tag.