Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Saga Scotts liv efter Paradise hotel: ”Sjukt – som djur i bur”

Saga Scott tycker det är fruktansvärt fel att de fortsätter sända tv som Paradise Hotel för att det sänder ut fel signaler till unga människor. Foto: JENS CHRISTIAN
Saga Scott jobbar som hästskötare och rider fyra hästar ute på familjen Kolgjinis ägor i Vombs Nygård. Foto: JENS CHRISTIAN
Saga Scott har lämnat tiden som influencer. Foto: JENS CHRISTIAN
Saga Scott har gått på ridgymnasiet och tävlat i dressyr men tvingades sälja av sina hästar när resurserna inte räckte till. Nu är hon tillbaka med hästarna. Foto: JENS CHRISTIAN

Farmenaktuella Saga Scott har tagit sig ur bubblan efter Paradise Hotel och mår i dag mycket bättre efter år av extremt mycket ångest. 

Nu berättar hon om sitt nya tillbakadragna liv som hästskötare, att hon diagnostiserats med adhd, kärleken till travprofilen Adrian Kolgjini och varför hon lämnat tiden som influencer.  

– Jag tycker folk lever som att de ska bli nästa Kim Kardashian och det kommer inte hända. Sorry girls! 

Saga Scott slår sig ner i det lilla varma köket i ett av stallen på Vombs Nygård, familjen Kolgjinis travimperium. Lätt rosig om kinderna efter att ha ridit fyra hästar i bitande väderlek.

– Det är inte så glamouröst nu, konstaterar hon. 

– Jag funderade på att ta mascara men vem har det i stallet? 

Det har gått snart fem år sedan Saga Scott, då 25 år, slog genom och blev tittarfavorit i Paradise Hotel. Nu är hon tillbaka i rutan när Farmen VIP sänds på TV4 under våren men till vardags lever hon ett betydligt mer tillbakadraget liv i dag som hästskötare hos sin sambo travprofilen Adrian Kolgjini. 

– Jag har valt bort mycket av den delen av mitt liv som jag hade förr. Om jag ska jag vara ärlig vet jag inte var jag hade varit i dag om jag fortsatt på samma spår. Det har varit en riktigt lång väg därifrån, säger Saga Scott.

– Jag har haft extremt mycket ångest i mitt liv. Livet för mig är inte att vara till lags för människor som utnyttjar mig. Jag har mer hjärta än så. Efter Paradise Hotel blev det en storm av följare och människor förstod att henne kan vi tjäna pengar på. 

Saga Scott garvar och skakar på huvudet. Sedan blir hon allvarlig och fortsätter: 

– Det var så sjukt, som djur i bur. De valde ut oss till barturnéer och vi skulle festa med människor som skulle ta bilder och titta på oss. Jag är så trött på det. 

– Jag tycker egentligen att det är fruktansvärt fel att de kan fortsätta sända sådan tv. Det sänder ut fel signaler till så många unga. Det som egentligen är viktigt i livet och som spelar roll kommer inte ut till folk. 

Nya livet med kärleken

Saga Scott växte upp i skånska Klippan, gick på ridgymnasium och tävlade i dressyr. När resurserna inte räckte till gjorde hon sig av med alla hästarna, bestämd med att inte vända sig om när den sista hästen såldes. Men åtta, nio år senare hoppade hon på TV4:s ”Stjärnkusken” där kändisar fick tävla om att bli den bästa travkusken. 

För Saga Scott ledde det tillbaka till ett liv med hästar - och till den stora kärleken. 

– Jag träffade Adrian i Stjärnkusken. Det var väldigt otippat, jag hade inte känslan av att jag ville träffa någon.

Saga Scott och Adrian Kolgjini i stallet i Vomb. Foto: JENS CHRISTIAN

Hur ser ert liv ut nu? 

– Vi har ett fint liv tillsammans. Det är stressigt ibland men oftast jäkligt härligt. Ibland följer jag med på tävlingar för att umgås. Vi är inte 50 år och har barn, man måste underhålla livet. Jag finns här för honom och han finns för mig och vi tycker om varandra. 

Adrian kommer inspringande i köket för ett snabbt adjö innan han sätter sig i bilen till kvällens tävlingar i Göteborg. Den lurviga svarta hunden som kallas ”Bolleman” skäller hjärtligt på honom. 

– Jag tycker om mitt liv. Jag får jobba med hästar, vara nära naturen och har fina människor runt mig. Jag har gått från dokusåpakändis till något helt annat som jag egentligen är uppväxt med. 

Samtidigt har hon då blivit en del av den färgstarka travsläkten Kolgjini med pappa Lutfi i spetsen. 

– Det var tur att Lutfi kom till Sverige och vände på pannkakan lite. 

– Hela familjen är väldigt snälla, ödmjuka och har bra åsikter. Det är inte viktigt varifrån man kommer i den här familjen. De är trevliga mot alla. Jag är själv frispråkig och har aldrig sett mig själv så mycket i några andra innan. 

Vän med Let's Dance-stjärnan

Vi återkommer till Farmen VIP. Årets upplaga inkluderar kändisar som Dogge Doggelito, Regina Lund, Anna Sahlene och Sigrid Bernson. Inspelningen i somras var inte likt något annat som hon gjort. 

– Det var väldigt häftigt och kul. Jag tänkte hela tiden, nu kommer de väl med en pizza och dricka men det kom ingenting. Men min approach var ”jag kan det här” för att de skulle behöva mig och det behövde de också. Man måste vara lite kaxig för då trampar inte folk på en. 

Blev du vän med någon av de andra deltagarna? 

– Ja, Sigrid, så nu hoppas jag på Lets Dance, svarar Saga och spricker upp i ett jätteleende innan hon fortsätter:

– Jag var den enda skåningen, alla andra kom från Stockholm och det var fina artister, dansare, Youtuber, Stars och så jag då... bonde? 

Saga Scott tillsammans med hunden ”Bolleman” som också var med under inspelningen av Farmen förra sommaren. Foto: JENS CHRISTIAN

”Blir förbannad – tycker inte om det”

Saga Scott har nära 300 000 följare på Instagram men hon är ändå kritisk till sociala medier och vad de gör med framför allt unga tjejer som vill synas och tjäna pengar. Pressen på utseende, pengar och karriär är stor menar hon och många tappar sin själ i jakten på ”fame”.  

– Jag tycker folk lever som att de ska bli nästa Kim Kardashian och det kommer inte hända. Sorry girls! 

– Tänk om alla skulle bli influensers, hur skulle vår värld se ut då? Det räcker att du har fem eller tiotusen följare och kan tjäna pengar på dina sociala medier. Vem ska ta hand om the next generation?

Saga Scott drogs själv med i hetsen och började med fillers i ansiktet för att bli ”top notch” - som hon själv uttrycker det - men tog ut det igen. 

– Utseende trendar men unga tjejer ska se ut som något helt orimligt ideal som de får köpa sig till. Jag blir förbannad. Jag tycker inte om det. 

– Jag är ingen ytlig människa och jag vet att det finns mer i livet än sociala medier. Det är inte jätteviktigt att man är känd om man inte förmedlar rätt signaler. Förut var det intressant med jättemycket lajks men nu bryr jag mig inte så mycket. Jag vill bara visa vem jag är och mina bra åsikter. 

Vill utbilda sig till nagelterapeut

Nyligen berättade Saga Scott just på Instagram, där hon är väldigt öppen om hur hon mår, att hon skulle på en utredning för adhd i Köpenhamn. Hon började misstänka att hon hade diagnosen när hon blev äldre och fick förpliktelser. 

– Jag skulle göra räkningar, städa, ta hand om mig själv och jobba. Det gick inte med allt, det bara snurrade runt. Ingenting blev klart och jag blev stressad och fick ångest. 

– Nu har jag fått medicin men inte den jag borde ha så jag ska byta. 

Saga Scott reser sig och går tillbaka ut i stallet. Hon är klar med hästarna men har lovat att vänta på en veterinär som ska komma och titta på en häst. 

– Mitt liv i dag och för fem år sen, jag trodde nog aldrig att jag skulle må bra igen. Det är så här mitt liv ska se ut. Jag är så jäkla tacksam att jag tog mig ur bubblan och att livet hade mer att erbjuda. 

Vad drömmer du om i dag? 

– Att vara en bra fru, säger hon och skrattar stort. 

– Jag vill göra den här resan med Adrian. Kanske köpa en fin häst som springer in en massa pengar. Sedan ska jag utbilda mig till nagelterapeut. Det är inte så stora drömmar. Jag vill bara må bra.