Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så fick Izabella, 15, rollen i succéserien

Cilla Jackert förstod att ”Tunna blå linjen” skulle engagera, men var inte riktigt beredd på det breda genomslaget.
Gizem Erdogan som polisen Leah.
Foto: SVT

Izabella Maga är bara 15 år gammal men har redan skådespelarerfarenhet inom teater, musikal – och nu även tv.

Hon spelar nämligen en stor roll i första avsnittet av succéserien Tunna Blå Linjen.

– Det kändes konstigt att se sig själv på tv men avsnittet blev sjukt bra, säger Izabella. 

Det var redan under 2019 som Izabella Maga, 15, från Höllviken, blev kallad på casting för rollen som Melanie i SVT:s nya tv-serie Tunna Blå Linjen.

Efter tre uttagningar med diverse övningar och tester fick hon rollen.

– Det var skitkul, så klart. Jätteroligt. Jag minns att det då kändes mindre stort än vad det känns i dag, säger Izabella.

Izabella Maga är bara 15 år gammal men har redan skådespelarerfarenhet inom teater, musikal – och nu även tv.
Foto: Privat

”13 år gammal”

Det var första gången som Izabella skulle komma att stå framför en kamera och skådespela. Men hon var inte utan erfarenhet – trots sin unga ålder.

Hon har nämligen spelat i musikalen Billy Elliot på Malmö Opera och i pjäsen Annie på Nöjesteatern.

– Efter att jag fick rollen fick jag ett manus till pilotavsnittet. Sedan blev det kostymprovning och lite så där innan vi började spela in mina scener under sommaren 2019. Då var jag 13 år gammal, säger Izabella.

Amanda Jansson som polisen Sara.
Foto: SVT

Vill skådespela

Efter inspelningarna började skolan igen och mycket av skådespeleriet behövde läggas på hyllan till följd av coronapandemin.

– I väntan på att avsnittet skulle komma ut har jag gått i skolan. Jag går i nian och har sökt in till Lunds dans- och musikalgymnasium till hösten. Tv är nog det jag egentligen vill göra men jag vill jobba med skådespel vare sig det är på scen eller inom film.

För ett par veckor sedan släpptes första avsnittet av Tunna Blå Linjen och många svenskar känner nog igen Izabella som problembarnet Melanie i tv-serien.

”Tunna blå linjen” i SVT.
Foto: SVT

”Alla tycker om det”

– Det kändes konstigt att se sig själv på tv men avsnittet blev sjukt bra. Melanie har väldigt mycket problem, tar droger och beter sig dåligt. Hon försöker samtidigt ta ansvar över sin familj men lyckas inte hela tiden. Det får man även se. Det är kaos hemma. Jag är inte lik henne kan man inte säga, säger Izabella med ett skratt.

Efter att avsnittet sändes har hon fått mycket fin respons.

– Det känns som att alla tycker om det, inte bara det jag gjorde, utan hela serien. Det är jättekul, säger Izabella Maga. 

SE FLER NYHETER: Här är introt till SVT:s ”Tunna blå linjen”

I serien får du följa med i polisens vardag