SKOJAR TILL DET. Percy Nilssons uppmärksammade attack på en Hemglassbil blir ett inslag i gängets revy. Foto: Bo Hakansson, BilduppdragetSKOJAR TILL DET. Percy Nilssons uppmärksammade attack på en Hemglassbil blir ett inslag i gängets revy. Foto: Bo Hakansson, Bilduppdraget
SKOJAR TILL DET. Percy Nilssons uppmärksammade attack på en Hemglassbil blir ett inslag i gängets revy. Foto: Bo Hakansson, Bilduppdraget
Percy Nilsson. Foto: Christer WahlgrenPercy Nilsson. Foto: Christer Wahlgren
Percy Nilsson. Foto: Christer Wahlgren

Revygängets hån av Percys glassattack

Publicerad

Hur får Percy Nilsson äta upp sin gamla glass igen.

Den här gången är det Stefan & Kristers revygäng som driver med byggmästaren.

– Blir han arg så får han väl bli det, säger Jojje Jönsson, 59, och bjuder samtidigt in Nilsson till föreställningen.

Percy Nilssons attack på en Hemglassbil 2013 blev en riksnyhet. På sociala medier har den diskuterats flitigt. Nu kommer den i buskisform. När föreställningen "Brännvin i kikar'n" når Malmö under vårens turné är tanken att man ska inkludera Percy Nilsson i ett nummer i showen, som hittills setts av cirka 75 000 personer.

– Han är med i en dialog där man ska kunna skratta på hans bekostnad. Lite vass kan man väl vara, menar Jönsson.

Percy Nilsson ovetande

Percy Nilsson är själv inte underrättad om kuppen.

– Nej, han vet inget i förväg. Han är naturligtvis själv välkommen att titta på. Vi skickar gärna en biljett.

Jojje Jönsson är medveten om att han kan bli arg, men tar risken.

– Men jag är inte orolig. Vi sysslar ju inte med rena elakheter. Drar inte ner byxorna på folk. Grundtanken är att driva lite med dem som har gott om pengar.

Växlar kändisar

Turnén når även andra städer i södra Sverige. Där upprepar man numret fast med lokala kändisar.

I Växjö ger man sig på hockeyprofilen Anders Öhman, i Karlskrona pudelrockaren Hempo Hildén och i Kalmar är det kommunalrådet Johan Persson (S) som får sina fiskar varma.

Än så länge vet ingen av de tilltänkta vad som är på gång.

Numera är det Vallarnaprofilen Krister Classons son Lars som skriver och regisserar föreställningen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag