Olsson: "Sommarlov har blivit ett monster"

Det har varit en succésäsong för "Sommarlov" som spelas in i Västra hamnen i Malmö. När Sean Banan gästade programmet blev det publikrekord, 3000 personer kom dit.– Det var en drömbokning, säger Malin Olsson.
Foto: Leprince
Programledaren Malin Olsson har laddat batterierna i Dalarna, på Kreta och Gotland.– Jag trivs väldigt mycket med mitt liv just nu, säger programledaren.
Foto: Henrik Hansson
Mellostjärnan David Lindgren avslöjar att han är nyinflyttad Malmöbo, eftersom hans fru Kristina Lindgren medverkar i Malmöoperans uppsättning av "Dr Zjivago".- Det är jättekul att vara här, jag och min son har suttit klistrade framför tv:n varje morgon och tittat på "Sommarlov", säger han medan han skriver autografer.
Foto: Tomas Leprince
Olas hämndplaner. Malin Olssons exsambo tillika "Amigo"-stjärnan Ola Selmén presenterade sitt nya tv-program "Dunderbluffen", som har premiär 10 oktober.- I programmet får barn med problem som till exempel att de inte får äta glass i bilen för mormor, hämnas genom att spruta 300 liter mjukglass över mormors nya bil som en markering.
Foto: Tomas Leprince
Nya Programledare gav smakprov. Till barnens stora förtjusning var det stjärnspäckat värre under tisdagens specialavsnitt av "Sommarlov" när samtliga höstens programledare i Barnkanalen var på plats i Malmö och bjöd på smakprov ur de kommande programmen.
Foto: Tomas Leprince

Hon jämför programledarjobbet på "Sommarlov" med att föda barn – kämpigt mellan varven men mest av allt fantastiskt. Nu är det sista inspelningsveckan och när Kvällsposten besöker tisdagens specialshow berättar Malin Olsson att hon känner sig vemodig inför avslutningen. Samtidigt ser hon fram emot nya tv-äventyr i Los Angeles.

- Jag trivs väldigt mycket med mitt liv just nu, säger programledaren.

Det har varit en succésäsong för "Sommarlov" som spelas in i Västra hamnen i Malmö. I snitt har det kommit 1500 besökare per dag. När storfavoriten Sean Banan gästade programmet blev det tittarrekord och det var över 3000 personer i publiken.

– Sean Banan-programmet var helt galet. Det var en drömbokning, vi har kämpat för att få hit honom i flera år, säger programledaren Malin Olsson.

– Det är kul att det har vuxit så mycket. Jag minns när jag gjorde det här första gången för fem år sen, och Eric Saade var gäst, då hade vi typ 13 personer i publiken. Och nu kan det komma upp mot 2500 personer. Det har blivit ett litet monster som inte går att stoppa, säger programledaren Malin Olsson.

Känsla av vemod

Att de sänder säsongens sista avsnitt på fredag gör henne lite sorgsen.

– Det känns väldigt vemodigt, det här är så himla roligt för alla inblandade. Vi är som en liten familj. Det kommer att kännas tomt, säger hon.

Huruvida hon själv kommer att komma tillbaka nästa sommar låter hon vara osagt:

– Jag har ju sagt "vi får se" två somrar i rad. Men det är lite som att föda barn, kan jag tänka mig – man glömmer bort hur det är. Det är ju en väldigt lång sommar som kan vara kämpig, men man kommer bara ihåg de fina bitarna.

Under tisdagens inspelning av "Sommarlov" bjöds det på en extra matig show i Västra hamnen i Malmö. Samtliga höstens programledare i Barnkanalen var på plats och spexade loss. Kön till autograftältet ringlade hundratals meter lång.

Rörd över intresset

Malin Olsson säger till Kvällsposten att hon är rörd över att vissa familjer åkt ända från Norrland för att komma och se showen.

– Att det vi gör och säger i tv kan påverka de som sitter där hemma och att vi kan ge inspiration till alla unga som har sommarlov, det känns viktigt och stort, säger hon.

Kanske kommer det bli marigt för Malin att slita sig från ytterligare en säsong. Men först är det andra äventyr som gäller:

– I september åker jag till Los Angeles och spelar in "Fredagkväll med Malin" och ska träffa artister i Hollywood i. Jag har aldrig varit i LA så det ska bli skitkul! Jag lever ett så himla roligt liv och är så himla tacksam varje dag för att jag har det så bra. Jag trivs med mitt liv väldigt mycket just nu.

Malins singelsommar

Har du haft en bra singelsommar?

–  Absolut, jag har haft en jättefin sommar. Jag har haft semester för första gången på fem år, så det har varit ett riktigt kungaår för mig. Jag har varit i Dalarna och hälsat på min familj, och på Gotland en sväng och reste till Kreta med mina bröder. Jag fick tanka energi och kände mig stark när jag kom tillbaka.

I höst är Malin Olsson även aktuell med två, än så länge hemliga, projekt på SVT.