Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya cocktail-baren öppnar i Malmö

Christian Kruse drar i spakarna bakom baren. Foto: Privat
Foto: Privat

Det började förra året med Paddy´s Vin & Gin-bar i Lejonpassagen och har sedan fortsatt med Grilljanne i Studiohuset, KOL som snart öppnar på Kalendegatan och klassiska Tahonga som gör ett gästspel på Nöjesteatern.

Men mest av allt handlar det om C/O, eller care/of, en internationell cocktailbar som öppnar "på riktigt" nu till helgen.

– Ingen riktig storstad är komplett utan en cocktailbar som håller samma höga klass som Malmös Michelin-krogar, säger Ricard Larsson, en av delägarna bakom care/of som är granne med Malmö Live.

Care/of är cocktailbaren som är redo att ta upp kampen med Köpenhamns enorma utbud av cocktail-barer.

Köpenhamn har rankats som en av världens bästa cocktailstäder av Financial Times.

Givetvis har en av barens båda bartenders, Stefan Forsberg, varit barchef på The Standard i Köpenhamn samtidigt som han och kollegan Christian Kruse har jobbat i Australien, Sydamerika, Kanada, Island, Norge innan man åter landade i Malmö.

Idén bakom care/of är en renodlad cocktailbar med ett litet kök ("klassiska rätter i miniatyr") för natthungriga drinkgäster.

Ambitiös inredning

Hantverket är det viktiga liksom lokalens läge, inredning och utseende.

– Under en period när vi kom tillbaka till Malmö gjorde Christian och jag olika bar-event i Malmö med omnejd. Det var så vi kom i kontakt med Larsson & Lange som bland annat driver The Barber.

De tyckte att vårt koncept var så bra att de ville vara med och starta en genuin cocktailbar.

När man väl hittat en lämplig lokal började arbetet med att bygga en estetiskt fulländad bar. Nu till helgen är allt klart och baren kan då ta 50 cocktailälskande gäster.

– Kockar förtjänar att ta plats för att de är begåvade och har yrkesstolthet, men man har väl aldrig bett en bartender bygga ett kök..., säger Christian med glimten i ögat.

Punsch och ägg

Förutom care/of och olika barevent under samma varumärke kommer drinkduon Kruse/Forsberg även hålla kurser i avancerad cocktailteknik framöver.

Vilken är er paraddrink?

– Just nu är det "Skåne Flip", en fyllig och rik drink med bland annat punsch, bourbon och ett helt ägg.. Det är den drink som folk minst tror att de kommer att gilla men som fått bäst respons så här långt.

– Tanken är att överraska, ett viktigt moment i en bartenders liv.

Så glöm Vodka Redbull om ni tänker besöka care/of. Då får ni garanterat vända i dörren.

C/O

Var? Fiskhamnspromenaden 11, Malmö

När? Öppet onsdag till lördag, 16.00-24.00