Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nikita, 19, debuterar i ny Netflix-satsning

Tidigare simrishamnsbon Nikita Uggla, 19, kommer göra världspremiär med serien ”Young Royals” i vår på Netflix. Hon har aldrig förr skådespelat och själva rollen kom oväntat.
Nikita tycker om allt som har med dans och skådespel att göra.
Foto: Melinda Rönnberg
Nikita spelar mot skådisar som Pernilla August och Edvin Ryding i ”Young Royals. Hon står längst till höger.
Foto: Netflix
Redan som barn drömde hon om att bli skådespelare.
Foto: Melinda Rönnberg
Nikita var nervös inför inspelningen av serien men nu är hon redo att inta nya utmaningar inom tv.
Foto: Melinda Rönnberg

Tidigare simrishamnsbon Nikita Uggla, 19, kommer göra världspremiär med serien ”Young Royals” i vår på Netflix. 

Hon har aldrig förr skådespelat och själva rollen kom oväntat.

– Nu kliar det i fingrarna. Jag vill bara fortsätta jobba mer och mer med skådespelandet, säger Nikita Uggla.

Nikita Uggla har tidigare berättat för Ystads Allehanda att allt började med ett telefonsamtal förra sommaren när hon förberedde sig inför flytten till Stockholm. 

Rollsättaren hade hittat hennes profil på en hemsida som hon inte hade använt de senaste fem åren och bad henne skicka videoklipp på sig själv. Dagen efter blev hon kallad till provfilmning i Stockholm. 

När hon hörde att det skulle bli en Netflix-serie trodde hon aldrig att hon skulle få rollen. Samtalet kom därför som en stor överraskning.

– Jag var på väg hem från skolan när de ringde och jag kunde inte fatta det. Jag ringde min gamla lärare direkt, säger Nikita.

Hennes gymnasielärare har varit en stöttepelare för henne i många år. När Nikita har tvivlat på sig själv har hennes lärare funnits där.

Serien ”Young Royals” kommer släppas på Netflix i år. Nikita ser på förväntning inför att hennes familj och vänner kommer kunna se henne hemma i tv-soffan.

– Nu vet mina vänner att jag ska vara med i serien men först sa jag inget. Det kändes så stort och otroligt, säger Nikita.

Kan relatera till handlingen

Serien handlar prins Wilhelm som börjar på den ansedda internatskolan Hillerska där den unge prinsen tampas med kärlek och frågor om ansvar som blivande tronföljare.

Han och klasskompisarna lever i en lyxtillvaro fjärran dagens Sverige. Nikita tycker ändå att det går att känna igen sig i karaktärerna eftersom mycket kan likna en typisk gymnasietillvaro med drama och starka känslor.

– Jag får inte berätta så mycket om min roll än men jag hoppas att folk kommer tycka att jag är snäll, säger Nikita.

Stora drömmar

Redan som tioåring drömde Nikita om ett liv som skådespelare. Hon spelade teater i Simrishamn och gick vidare till att läsa ett estetiskt gymnasieprogram.

Trots hennes scenvana var hon först nervös inför att stå framför kameran i ”Young Royals”. 

Något som hjälpte henne var att hon kunde känna igen sig i sin karaktär. Hon påminde sig själv om tankar och känslor hon hade när hon gick på gymnasiet.

Hon har ibland tyckt att det varit svårt att känna var hennes egen personlighet börjar och var hennes rollkaraktär slutar. Några skillnader har hon ändå känt av.

– Hon har lite mer pondus än vad jag i vanliga fall har, säger Nikita.

Till hösten planerar hon att börja studera Hälsopedagogik men innerst inne vill hon vara upptagen med annat jobb inom tv. Nikita hoppas att serien kommer bli startskottet på hennes karriär.

”Ett härligt gäng”

Den övriga rollistan består av flera kända namn. Prins Wilhelm spelas av Edvin Ryding - känd från Gåsmamman - och hans mamma, drottning Kristina, spelas av Pernilla August.

Att spela mot kändisar var inget som gjorde Nikita nervös. Den första tiden insåg hon inte ens att hon spelade mot flera erfarna skådisar. 

– Det var så komiskt. Flera av dem spelar i mina favoritserier, exempelvis Gåsmamman, säger Nikita.


Fakta

Bor: I Stockholm men är uppvuxen i Simrishamn


Familj: Mamma, pappa och två äldre bröder


Aktuell: Debuterar i netflixserien ”Young Royals våren 2021. Hon kommer söka in till hälsocoachprogrammet till hösten men hoppas på fortsatt skådespelarjobb


Favoritserier: ”Älskar alla svenska serier men några favoriter är ”Gåsmannen” och ”Kalifat”, bortsett från vår serie”


Film gjorde djuren lugna:

Aporna på zoo fick se på film – blev mindre stressade.