Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Neil Young klar för Roskilde i sommar

Foto: - -

När Roskildefestivalen offentliggör de sista namnen inför sommarens festival finns en levande legend med på listan. Nu är det klart att Neil Young spelar på festivalens nästsista dag, skriver BT.

Roskildefestivalen kommer att ha 179 namn på scenerna i år. Sedan tidigare är det klart att bland annat New Order och Wiz Khalifa kommer till Danmark.

När de sista namnen släpps finns bland annat Neil Young med bandet Promise of the real med på Orangea scenen. Young spelade på festivalen sist för åtta år sedan.

– Han är en legend och en föregångsman. Han levererar fortfarande nytt material, och framför allt, är han en artist som kan övertyga på scenen, säger Anders Wahrén, programchef på festivalen till B.T.

Flera legendarer

Roskildefestivalen har under de senaste åren haft en rad legendarer på scen som till exempel Rolling Stones och Paul McCartney. Artister som nått en ansenlig ålder men som ändå kan imponera på en yngre publik, menar Wahrén.

– Det är ikoner som många vill se.

Roskildefestivalen äger rum mellan den 25 juni och 2 juli. Klara bokningar sedan tidigare är bland andra Red Hot Chili Peppers, Action Bronson och Courtney Barnett.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!