Musikalyra till Ystad: "Teatern är fantastisk"

Fred Johansson.
Foto: Tomas Leprince

På fredag kommer "Musikalyran" åter till Ystad.

På scenen står stjärnor som Fred Johansson, Hazel Fernandes, Anders Glenmark och Gunilla Backman som lovar att bjuda på en hitkavalkad utan dess like.

– Den här teatern är fantastisk. Man får så fin och intim kontakt med publiken, säger Fred Johansson till Kvällsposten.

Förra årets "Musikalyra" blev en succé. På fredag och lördag ställer sig Fred Johansson åter på scenen på Ystads teater tillsammans med hustrun och soulsångerskan Hazel Fernandes.

– Jag kallar det här årets uppsättning för "Musikalyran 1.5". Det innehåller några av elementen från förra året blandat med nytt material, berättar Fred Johansson.

Under sina 20 år som musikalartist har Fred Johansson spelat roller i allt ifrån "Fame", "Jesus Christ Superstar" och "Les Miserables". Förra julen medverkade han i en julkonsert på Ystads teater, något som gav blodad tand.

Tillsammans med frun Hazel Fernandes genomförde han två musikalkonserter förra sommaren under namnet "Musikalyra". Det här året står de båda på scenen igen men får dessutom uppbackning av både Anders Glenmark och Gunilla Backman. Arrangören Lasse Nilsson är mitt uppe i repetitionerna när han pratar med Kvällsposten.

– Det känns så kul!  Bygdens son gör comeback. Det är första gången som Anders Glenmark sjunger tillsammans med Gunilla Backman överhuvudtaget, säger han.

– Dessutom har vi Sveriges bästa rockband med Nicci Wallin på trummor och Lasse Andersson på gitarr.

"Kul upplägg"

På repertoaren står bland annat musikalnummer från "Chess", "Mamma Mia" och "The Phantom of the Opera". Mellan låtarna berättar Fred Johansson, som även är föreställningens konferencier, anekdoter från sin långa karriär på scen.

De två musikalkvällarna var slutsålda förra året. Till årets "Musikalyra" finns nu bara ett fåtal biljetter kvar. Fred Johansson hoppas kunna utveckla föreställningen till nästa sommar.

– Om det här går lika bra som förra året så hoppas vi kunna åka på turné med "Musikalyran". Det skulle vara superkul, säger han till Kvällsposten.

Senaste gången Anders Glenmark uppträdde i Ystad var tillsammans med Karin Glenmark på ett par julturnéer 2005-2006. Men nu i helgen gör han alltså ett undantag.

– Jag tyckte det hela var ett kul upplägg, och hela bandet består av killar som jag spelat med många, många gånger genom åren också. Så det ska bli jäkligt roligt, säger musikern till Ystads Allehanda.