Låter kanske inte så glamoröst för den publik som brukar besöka Malmö Opera vid Fersens Väg. Men detta är en uppsättning som ingen operaälskare bör missa.
Formen är minimalistisk, vad gäller produktionens storlek. Fem sångare och en nedbantad orkester på tre personer på en scen på 5 x 5 meter med sparsmakad scenografi.
Men det är rösterna, och kostymerna, som gör denna föreställning till något alldeles extra.
Om man sparat på krutet vad gäller kulisser och rekvisita så fläskar man på desto mer vad gäller de vackra kostymerna sprungna ur det sena 1500-talet.
Som hon kom från Dolce & Gabbana
Kvällens verkliga stjärna, den norska sopranen Hege Gustava Tjønn ser ut som hon stigit direkt ut från Dolce & Gabbanas showroom hösten 2015.
Då var det djupröd, tung sammet, pärlor och italiensk renässans hos den italienska designduon. Det är överlag mycket sammet, kungsblått och rött, fotsida vargpälsar, guld, sefirer och pärlor.
Historien bör man kanske känna till för att förstå detta oidipala psykodrama där den sexuellt lössläppta adelskvinnan, Lucrezia Borgia, giftmördar sina män på löpandeband,
I operan förälskar sig Lucrezias illegala son, Gennaro, i en vacker, men maskerad kvinna, som han till slut inser är den ökända massmörderskan Lucrezia Borgia.
Men inte nog med det, han förstår till slut att han är hennes son. I en nyckelscen är det någon tar bor B:et i familjenamnet Borgia. ORGIA är ett faktum.
Giftes bort tre gånger
Verklighetens Lucrezia Borgia giftes bort tre gånger av sin maktgalne far, påve Alexander VI.
Första gången när dottern var 14 år.
Nu är det inte bara den norska sopranen som tar vokala stilpoäng denna kväll.
Maria Forsström som kastratsångaren Maffio Orsini har en vacker altröst som tränger igenom, totalt. Lite kul att kastraten har vissa yttre likheter med popstjärnan Barry Gibb från The Bee Gees.
Även han på gränsen till kastrat...
Minimalistiskt fungerar utmärkt
Om den här ensemblen spelat Lucrezia Borgia på en stor scen, med full orkester, skulle det bli en riktig snackis i operavärlden.
Men även denna minimalistiska kammarversion, med liten orkester, fungerar utmärkt.
Accordeonisten och kapellmästaren Ida Løvli Hidle har en enormt viktig roll. Hennes accordion (knappdragspel på vanlig svenska) får ibland samma funktion som en hel orkester när hon pumpar fram samma effekt som en hel stråkensemble.
Det finns gott om tillfällen att uppleva detta renässansdrama i Skåne under hösten.
Missa inte Gaetano Donizettis bästa opera.
En fulländad och vacker föreställning.