Micke Syds seniorboende kan snart bli verklighet

Micke Syd klär av sig i tv – så fick han drömkroppen
Micke Syd var tidigare trummis i Gyllene tider.
Foto: ERIK NYLANDER / TT NYHETSBYRÅN
Enligt Hallandsposten ska seniorboendet ha fem huskroppar, två våningar och en gemensam trädgård.
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT NYHETSBYRÅN

Gyllene tider-trummisen Micke Syd Andersson planerar att bygga ett seniorboende. Detaljplanen är godkänd och det enda som saknas är ett yttrande från kommunstyrelsen, skriver Hallandsposten

”Det har varit en lång resa så att jag väntar med att glädja mig fullt ut tills det är helt spikat”, skriver han i ett sms. 

Fyra år sedan har gått sedan Micke Syd Andersson påbörjade arbetet med en detaljplan för hur ett framtida seniorboende med 40 lägenheter längs Smeavägen i Haverdal utanför Halmstad skulle se ut. Hans tanke är att skapa förutsättningar för dem som i dag bor i hus och som vill bo kvar på orten men i ett mindre boende, enligt Hallandsposten.  

– Området har funnits i familjens ägo länge. Min mamma är uppväxt på gården intill. Nu har vi diskuterat att använda marken till att bygga bostäder för människor, i främst Haverdal med omnejd, som vill bo kvar där på äldre dagar, sa Micke Syd till Hallandsposten för ett par sedan.  

”Känns jättekul” 

Enligt Hallandsposten ska seniorboendet ha fem huskroppar, två våningar och en gemensam trädgård. Och under tisdagen godkändes denna plan av politikerna i samhällsbyggnadsutskottet efter att den varit ute på samråd. 

– Det här känns jättekul eftersom det är en boendeform som är efterfrågad på orten, säger Jenny Axelsson (C), ordförande i samhällsbyggnadsutskottet, till Hallandsposten. 

Enligt Jenny Axelsson antogs detaljplanen utan diskussion.

Micke Syd Andersson vill vänta med att kommentera boendet tills det slutgiltiga beslutet är fattat. Men han skriver i ett sms att det ”har varit en lång resa så jag väntar med att glädjda mig fullt ut”. 

Unik boendeform

En anledning till att Stefan Pålsson (S), i samhällsbyggnadsutskottet, och hans parti anser att boendet är positivt för att man i så fall skulle kunna leva i Haverdal hela livet. I dagsläget är det en underrepresenterad boendeform, menar han. 

– Då är det av vikt att vi har olika boende- och upplåtelseformer för livets olika skeenden, säger han till Hallandsposten. 

TV: Senaste nytt från Kvällsposten

Region Skåne: ”Mer än hälften av vårdplatserna går till covid-19”