Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Megadeth kommer till Malmö i sommar – gör klubbspelning

Megadeth kommer till Malmö. På bild Dave Mustaine och tidigare medlemmen Chris Broderick.
Foto: JUAN KARITA / AP
Megadeths basist David Ellefson intervjuades i Kvällsposten/Expressen inför Ullevispelningen 2011.
Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM
Dave Mustaine är en av metal-genrens största legendarer.
Foto: ADAM IHSE / EXPONERA / SCANPIX SWEDEN

Megadeth bildar tillsammans med Metallica, Slayer och Anthrax "The big four" i metalgenren thrash metal.

De har bland annat spelat på ett utsålt Ullevi.

Men i sommar gör de en betydligt mindre spelning – på KB i Malmö!

Det är en riktig bokningsbomb som slår ner i Malmö under fredagen. Kulturbolaget presenterar nu en av sina största bokningar i sommar – metal-legendarerna i det amerikanska bandet Megadeth kommer till KB  den 6 juni, för en "intim klubbspelning".

Megadeth, som till vardags räknas som ett av thrash metal-genrens fyra största band och pionjärer, är vana att spela på stora festivaler och konsertarenor. Men nu blir det alltså en betydligt mindre spelning.

Sparkades från Metallica

Bandet startades 1983 av gitarristen och sångaren Dave Mustaine (som precis innan hade fått sparken från Metallica – på grund av sina alkoholvanor).

Debutalbumet kom 1985 (Killing is my business... and business is good". Bandet har sålt omkring 50 miljoner album världen över och är mest kända för låtar som "Symphony of Destruction", "Tornado of Souls" och "Peace Sells". De är kända för sina snabba riff, tunga trummor och melodiösa gitarrslingor.

2017 fick de också sin första Grammy i kategorin för bästa metal.

Spelade live i SVT

Megadeth har de senate åren varit flitiga Sverigebesökare. Bland annat spelade de på Gröna Lund och Sweden Rock 2016. 2014 stannade de till på Skogsröjet-festivalen i Rejmyre och 2011 var de, tillsammans med Slayer och Anthrax, förband åt Metallica på ett utsålt Ullevi i Göteborg.

Konserten sändes direkt i Sveriges Television. Spelningen på KB i Malmö är på nationaldagen den 6 juni 2018 och biljetterna släpps den fjärde december. Det får räknas som en av bandets mindre spelningar under året. Åldersgränsen är 18 år.

Sedan tidigare är det klart att Henrik Berggren spelar på KB (8 december), precis som The Sounds (9 december) och Melissa Horn (10 december).


MEGADETH

Vad: Amerikanskt thrash metal-band bildat 1983 på amerikanska västkusten. Bandet har sålt fler än 50 miljoner skivor och räknas som ett av trash metal-genrens "fyra stora" tillsammans med Metallica, Slayer och Anthrax. Bandets frontfigur, grundare, låtskrivare är Dave Mustaine, som även är känd för att ha varit Metallicas förste gitarrist. Bandets maskot heter Vic Rattlehead och syns ofta på bandets albumomslag.

Nuvarande medlemmar: Dave Mustaine (gitarr och sång), David Ellefson (bas), Kiko Loureiro (gitarr) och Dirk Verbeuren (trummor).

Aktuella: Släppte nyligen sitt 15:e studioalbum "Dystopia" och kommer till Sverige den 6 juni 2018 – för en spelning på KB i Malmö.