Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mandelmanns okända bakgrund med Karl Fredrik

Karl Fredrik och Marie och Gustav Mandelmann
Foto: Per Knutson, Cecilia Möller TV4

Tv-tittarna har tagit både paret Mandelmann och Karl Fredrik Gustafsson till sina hjärtan. 

Men vad många inte vet är att de har en okänd bakgrund ihop. 

– Han var bara 19 år tror jag och han var med i en trädgårdsförening, säger Gustav Mandelmann i ”Karl Fredrik på Österlen”.

Det bjuds på midsommarfest i veckans avsnitt av ”Karl Fredrik på Österlen” i TV4, där vi får följa floristen och trädgårdsmästaren Karl Fredrik Gustafsson och hans sambo Petter Kjellén i deras vardag på Österlen. 

Självskrivna gäster på gården Eklaholm är Marie och Gustav Mandelmann, som vi är vana att se i ”Mandelmanns gård” i samma kanal. 

De häpnar över Karl Fredriks omtalade olivträd och Marie får håret smyckat med lite oväntade midsommarblomster. 

Det visar sig att deras vänskap sträcker sig långt tillbaka i tiden. Karl Fredrik var bara en tonåring när de först lärde känna varandra. 

– Vi träffade honom i Örebro när han bara var en liten pojkspoling. Han var bara 19 år tror jag och han var med i en trädgårdsförening. En trädgårdsförening med mycket tanter och Karl Fredrik, säger Gustav Mandelmann i avsnittet. 

– Du var bara en liten påg, som älskade blommor! säger Marie Mandelmann och skrattar åt minnet. 

Nu bor de alla på Österlen och har varsitt framgångsrikt program i TV4. 

– Det sa klick från första början, säger Karl Fredrik Gustafsson.

– Jag har lärt mig massor av Marie och Gustav genom åren. De är helt fantastiska. De bjuder på sig själva, de gör det de tror på och de är riktiga förebilder, förklarar han. 

De gamla vännerna runt olivträdet
Foto: TV4

”Känner halva Österlen” 

Marie och Gustav Mandelmann är glada över att Karl Fredrik till slut hittade hem på Eklaholm, och imponerade över hur snabbt han och Petter har lyckats etablera sig hos lokalbefolkningen.


Marie Mandelmann och Karl Fredrik
Foto: TV4

– Det som är så roligt är att han flyttade ner till Österlen, det var ju bara häromåret och redan känner han halva Österlen. Och han har dörren öppen och bjuder på champagne till alla som kommer. Det är en rolig kille, säger Gustav Mandelmann.