Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Karl Fredriks nya köp – hemligt sommarhus

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Kändisfloristen Karl Fredrik Gustafsson är 34 år gammal.
Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN

Tv-profilen Karl Fredrik Gustafsson, 34, och partnern Petter har länge varit sugna på att köpa ett nytt sommarhus i både Sverige och utomlands.

Nu har han och paret slagit till – på hemlig plats i Skåne.

– Jag kan avslöja att det är ett klassiskt härligt 30-talshus i sten, säger Karl Fredrik. 

Karl Fredrik Gustafsson, 34, och partnern Petter Kjellén, 39 har drivit butiken Eklaholm som flitigs syns till i tv-rutan.

Gården har anor från 1600-talet och boningshuset är byggt 1923. Eftersom Karl Fredriks gård har blivit en sådan tittarsuccé strömmar nyfikna besökare till gården dagligen – något som fått paret att leta efter ett sommarhus.

Tidigare har Karl Fredrik och Petter kunnat berätta att de letat sommarhus både på Österlen men även utomlands i bland annat Frankrike eller Italien. 

– Men pandemin har till exempel gjort att man inte kan resa och leta och därför behöver man något lite närmre, säger Karl Fredrik.

”Avslöjar inte var”

Nu har de slagit till – men vill inte berätta var de fått tag i en alldeles privat resort. Han kan också konstatera att Eklaholm kommer leva kvar precis som vanligt.

– Vi kommer inte flytta verksamheten men vi har köpt ett sommarhus. Ett helgboende någonstans i Skåne men jag avslöjar inte var.

Karl Fredrik driver en gård på Österlen.
Foto: SWEDISH PRESS AGENCY

Den nya hemliga gården ligger på pendlingsavstånd från Eklaholm och underlättar därför för Karl Fredrik och Petter om de vill komma ifrån jobbet ett tag.

– Det är rimligt för att pendla eller vara några dagar i veckan. Det är ett klassiskt härligt 30-tals hus i sten. Det blir lite renoveringsprojekt och massa roligt, säger Karl Fredrik. 

Olivträdet har repat sig

Han kan också berätta att det omtalade olivträdet som överlevde vintern nu fått nytt liv.

– Olivträdet tog det en del skada med tanke på vintern som var fuktig, blöt och kall. Det blev lite chock med tio plus till tio minus. Det ha repat sig väl med nya skott uppe i kronan. Vi har byggt ett eget olivhus till det. 

I vår kommer Karl Fredrik synas i tv-rutan igen med en ny säsong med ”Karl Fredrik på Eklaholm”. 

SE FLER NYHETER: Här gifter de sig tusen meter över havet

Se de hisnande vigselbilderna