Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Joy M`Batha älskar publiken från scenen

Foto: Jens Christian

Malmö. När Sydsvenskan intervjuade Joy M´Batha i helgen verkade det som att "det nya svenska hiphoplöftet" var tveksam till att återvända till uppväxtorten Malmö. Av den tvekan syntes inte ett spår på Posthusplatsens scen.

Joy M´Batha

Plats: Posthusscenen

Bäst: Avslutande "Håll din anda" tills jag ringer dig. "Om jag ringer dig" med Frej Larsson från Far & son.

Sämst: Det kunde varit mer skandalöst.

I stället tar Joy varje chans att stryka under "hur gött det är att vara tillbaka i Malmö" och att hon älskar publiken. Och att älska publiken från scenen behöver man kanske inte ta så bokstavligt men hon verkar uppriktigt glad och kanske lättad över responsen. Trots en kort karriär har Joy M´Batha hunnit mejsla ut en tydlig persona som inte tar någon skit över huvud taget, som gör precis vad hon vill och som säger precis vad hon vill. Hennes svensklärare kanske rodnar men som socialrealism funkar det. Joy M`Batha smusslar, om man ska tro texterna, inte med någonting. I likhet med sina texter tar hon tydlig plats men det känns ännu inte som att hon kan fylla ut en festivalscen helt mellan eftermiddag och kväll. Det blir mer ös när skandalhiphoparna i Far & son studsar in och kör "Macho" med henne. Samma konstellation lär för övrigt ligga bakom den omskrivna "ockupationen" av en visningslägenhet i Stockholm tidigt i somras. De överraskade bland annat mäklaren genom att ställa sig i köket och göra omelett!

 

Även om omelettkuppen kanske inte var så dramatisk som det först lät känns det som att det finns en spänning i det här samarbetet. Som att det mycket väl kan bli skandaler i deras fotspår. I Malmö nöjer de sig dock med att bränna av lite festlig konfetti och ha lite eldkvastar framför scen.

En konsekvens av den relativt korta karriären är att spelningen blir detsamma även om alla de mest kända låtarna är med. Fast titeln "nya svenska hiphoplöftet" innebär att både Malmö och resten av Sverige lär se mer av Joy M´Batha framöver. Gärna med Far & son.

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!