Sedan "Dessertmästarna" börjad sändas på tv har Joel Lindqvist fått uppleva hur folk kommer fram på bussen och studenter mejlar om tips på bra utbildningar: "Det är jättekul att kunna dela med mig av min vision kring desserter. Jag brinner ju verkligen för det här och tycker att det är ashärligt att kunna dela med mig." Foto: Kanal 5Sedan "Dessertmästarna" börjad sändas på tv har Joel Lindqvist fått uppleva hur folk kommer fram på bussen och studenter mejlar om tips på bra utbildningar: "Det är jättekul att kunna dela med mig av min vision kring desserter. Jag brinner ju verkligen för det här och tycker att det är ashärligt att kunna dela med mig." Foto: Kanal 5
Sedan "Dessertmästarna" börjad sändas på tv har Joel Lindqvist fått uppleva hur folk kommer fram på bussen och studenter mejlar om tips på bra utbildningar: "Det är jättekul att kunna dela med mig av min vision kring desserter. Jag brinner ju verkligen för det här och tycker att det är ashärligt att kunna dela med mig." Foto: Kanal 5
När Joel Lindqvist insåg att nästan alla restauranger alltid körde på exakt samma desserter kände han att det fanns en utvecklingspotential och bestämde sig för att bli dessertkock. "Desserten är ändå det sista du äter innan du lämnar en restaurang och att verkligen visa att det är en viktig del", säger han.När Joel Lindqvist insåg att nästan alla restauranger alltid körde på exakt samma desserter kände han att det fanns en utvecklingspotential och bestämde sig för att bli dessertkock. "Desserten är ändå det sista du äter innan du lämnar en restaurang och att verkligen visa att det är en viktig del", säger han.
När Joel Lindqvist insåg att nästan alla restauranger alltid körde på exakt samma desserter kände han att det fanns en utvecklingspotential och bestämde sig för att bli dessertkock.
"Desserten är ändå det sista du äter innan du lämnar en restaurang och att verkligen visa att det är en viktig del", säger han.
Chokladpastej med ostron- & porterglass, havtornskräm, stekt choklad och syltad citron. Foto: Kanal 5Chokladpastej med ostron- & porterglass, havtornskräm, stekt choklad och syltad citron. Foto: Kanal 5
Chokladpastej med ostron- & porterglass, havtornskräm, stekt choklad och syltad citron. Foto: Kanal 5

Joel Lindqvist blev årets dessertmästare

Publicerad

Under "Dessertmästarna" har Malmöbon Joel Lindqvist, 34, utmärkt sig för sina ovanliga desserter med annorlunda smaker.

I finalen slog han till med både grönsaker och ostron vilket räckte ända till seger.

– Mina smaker har stuckit ut och nu har jag fått kvitto på att de faktiskt fungerar, säger han till Kvällsposten.

Efter tolv avsnitt och totalt 25 tävlingar hade tretton blivit en. Under tisdagskvällen avgjordes kanal 5-programmet "Dessertmästaren" och titelmatchen stod mellan Malmöbon Joel Lindqvist och Dorotea ”Tea” Malmegård.

– Från början tänkte jag att mitt mål var att inte åka ut först. Därefter ville jag hamna på den bättre hälften och sedan blev målsättningen att ta mig till final, säger Joel Lindqvist.

Att det blev just Dorotea ”Tea” Malmegård som skulle stå för motståndet var han inte särskilt förvånad över.

– Redan efter ungefär halva programmet kände jag att "Tea" var min största konkurrent. Jag tänkte att det nog var hon som skulle stå i finalen om jag kom dit.

"Fått ett kvitto"

Under finalen fick de två finalisterna göra upp i tre dueller.

I den första blev deltagarna tilldelade en varukorg med juliga smaker, i den andra var uppdraget en dessertsoppa och till sist fick de själva komponera en meny bestående av tre desserter.

Där valde Joel Lindqvist att använda sig både av ostron och jordärtskocka.

– Mina smaker under tävlingen har verkligen stuckit ut, och jag tror absolut inte att gillar dem, men nu har jag ändå fått ett kvitto på att de fungerar, säger han.

Jobbar i Köpenhamn

Just hans förmåga att våga ta ut svängarna misstänker han också var det som till sist fällde avgörandet.

– Jag tror det som gjorde skillnaden var att jag har lite mer utmanande desserter. Sådant som folk inte sett förr. Rent tekniskt tror jag att det var jämt.

Till vardags jobbar Joel Lindqvist som dessertkock på Köpenhamnsrestaurangen no2. Men snart drar han och hans sambo också i gång ett helt nytt projekt med en hemmarestaurang i Malmö. Där kommer de vid ett tillfälle varje månad att servera en 6-rätters dessertmeny för tio gäster i hemmamiljö.

– Vi vill verkligen att det ska bli hemtrevligt och intimt och mycket interaktion. Jag längtar otroligt mycket på att komma i gång, säger Joel Lindqvist.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag