Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Idol-Mollies revansch:  Åker på Diggilooturné

Favorittippade Mollie Lindén, 18, fick till slut se sig besegrad i årets Idolfinal. Men hon behövde inte sörja förlusten särskilt länge. Redan nu är det klart att hon ska delta i sommarens Diggiloo-turné, med 25 inplanerade spelningar runtom i Sverige.
Foto: Granlund Pictures

Efter fredagens snöpliga förlust i Idol-finalen tar nu Mollie Lindén, 18, från Oskarshamn revansch. Till sommaren åker hon ut på Diggiloo-turné – tillsammans med stjärnor som Charlotte Perrelli, Helena Paparizou och Martin Stenmarck.

Fredagens Idol-final blev en riktig rysare. Rösterna fördelade sig väldigt jämt över de två finalisterna, men till slut stod 16-åriga Lisa Ajax som vinnare med 51 procent av rösterna. Favorittippade Mollie Lindén, 18, som på fredagen vaknade röstproblem, fick till slut se sig besegrad.

Men hon behövde inte sörja förlusten särskilt länge. Redan nu är det klart att hon ska delta i sommarens Diggiloo-turné, med 25 inplanerade spelningar runtom i Sverige.

Hyllad av artistkollegor

Anledningen är att flera av artisterna som deltar i turnén har öst lovord över den unga sångerskan, det skriver Östra Småland.

– Bland andra Charlotte Perrelli och Magnus Carlsson höjer henne till skyarna. En sådan övertygelse har jag inte upplevt bland etablerade artister tidigare. Idol brukar inte engagera de yrkesverksamma artisterna, men med Mollie är det verkligen annorlunda, säger producenten Patrik Krall till tidningen.

"Stolt"

Mollie själv är glad över att ha värvats till Diggiloo.

– Det är skitkul. Jag får åka på turné! Jag är stolt över mig själv, sade hon efter fredagens final till Expressen.

Förutom Mollie Lindén, deltar också Martin Stenmarck, Helena Paparizou, Charlotte Perrelli, Andreas Johnsson, Magnus Carlsson, Jessica Andersson, Björn Kjellman, Hanna Hedlund, Oskar Bly, Magnus Johansson och Lisa Stadell i nästa års upplaga av Diggiloo.

Här kan man se Mollie Lindén och resten av Diggiloo-gänget i sommar

Grebbestad 6/6

Göteborg 13/6

Vadstena 26/6

Nyköping 27/6

Ulricehamn 4/7

Kristianstad 5/7

Piteå 8/7

Umeå 10/7

Bispgården 11/7

Västervik 16/7

Rättvik 17/7

Rättvik 18/7

Järvsö 19/7

Borgholm 23/7

Eksjö 24/7

Vänersborg 25/7

Varberg 29/7

Skurup 30/7

Båstad 31/7

Båstad 1/8

Skövde 7/8

Hällefors 8/8

Sandviken 14/8

Stockholm 15/8