ULLARED GÅR HEM. Jenny Winstedt och Josefin Grönvall berättar om en tur till Ullareds shoppingvaruhus. Ett besök är som en fotvårdsbehandling, du blir påkörd med kundvagn på hälarna hela tiden, berättar de.
ULLARED GÅR HEM. Jenny Winstedt och Josefin Grönvall berättar om en tur till Ullareds shoppingvaruhus. Ett besök är som en fotvårdsbehandling, du blir påkörd med kundvagn på hälarna hela tiden, berättar de.

Högt och lågt i Engelholmsrevyn

Publicerad

Engelholmsrevyn är som en berg- och dalbanetur med både högt och lågt. Men vagnarna kommer ändå i mål och artisterna kliver ur med väl godkänt betyg.

Engelholmsrevyn är en institution som i 29 år bjudit på skratt, glitter och glamour. Allt drivs på ideel bas med enbart amatörer i rollistan.

Förra året gick det ändå så bra att revyns ordförande och primus motor Johan Ejehag både skrev och framförde årets roligaste revymonolog i Sverige.

Årets revy rullar på i väl uppkörda spår där skrattet sätts i förarsätet. Ingen besökare tycks heller lämna revysalongen efter 2,5 timmars underhållning besviken.

Ett av numren som sticker ut är den fullständigt sönder-googlade patienten i gestaltning av Anders "Puppan" Hansson, som är mer påläst om sjukdomar än sin egen doktor (Rikard Ahlberg). Texten har skrivits av Mikael Neumann och ger gott om skrattpoäng i bänkraderna.


Ett annat har hämtats från Helsingborgsrevyn och är ett säkert kort. Att skämta om Ullared har hög igenkänningsfaktor.

Trängseln i varuhuset är så enorm att man inte känner om man kliar sig själv eller någon annan i skrevet, förkunnar Jenny Winstedt och Josefin Grönvall och drar ner skratt.

Tyvärr lider revyn bitvis av lite för mycket under bältet-humor. Den som ogillar att veta var flatlössen trivs bäst på kroppen bör nog stänga öronen när Puppan tar scenen i besittning.

Men slutresultatet blir alltså ändå väl godkänt. Det är en revy utan djupa dalar som regissören Gösta Janson skapat.


Som vanligt briljerar Jenny Winstedt med vacker sång. Rikard Ahlberg anslöt till revyn för några år sedan och tar ett stort ansvar. Stark aktör är också veteranen Bosse Mårtensson

Lite ansträngt blir det dock med de lokala skämten, felskären politikerna gjort under året räcker nog inte till för att de ska hålla även som skämt på en revyscen.

Till uppsättningen finns en utmärkt fyramansorkester under ledning av Carsten Andersson. Både scenografi, koreografi och kläder håller också hög klass.

Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag