Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här skippar Sanna Eurovision-scenen

Foto: Tomas Leprince

KÖPENHAMN. I dag skippade Sanna Nielsen Eurovision-scenen och begav sig ut i den danska huvudstaden.

En klassisk turistpromenad stod på schemat för stjärnan med en tur förbi Amalienborg, Den lille havfrue och Nyhavn.

Och Danmark ligger Sanna Nielsen varmt om hjärtat.

– Min farfar var dansk och det är från honom jag fått mitt efternamn. Så jag är åtminstone en fjärdedels danska, säger hon.

Ett stort pressuppbåd följde under eftermiddagen den svenska Eurovision-delegationen på utflykten i Köpenhamn.

Sanna Nielsen och Christer Björkman njöt i fulla drag av att strosa runt i den danska huvudstaden där syrenbuskarna redan stod i full blom under den starka vårsolen.

– Nu är det verkligen sommar på riktigt, säger Sanna Nielsen när hon blickar ut över det glittrande vattnet.

Sångerskan är mitt uppe i de intensiva förberedelserna inför Eurovision-semifinalen den 6 maj. Men under några timmar under tisdagen fick hon möjligheten att gå på en guidad tur genom Köpenhamn i stället för att befinna sig inne på arenaområdet.

Sanna Nielsen bodde för några år sedan i Malmö och brukade då försöka ta sig en tur över bron då och då. Och faktum är att hon har danska rötter.

– Min farfar var dansk och det är från honom jag fått mitt efternamn. Så jag är åtminstone en fjärdedels danska, säger hon.

"Gammeldansken får vänta"

Sångerskans danskklingande efternamn har vållat en del förvirring genom åren. I går uppdagades det att hon presenteras som Sanne Nielsen i det officiella ESC-programmet.

– Det har hänt ganska många gånger men inte bara i Danmark. Jag har kallats både Sanne och Sanny och annat. Men kärt barn har många namn tänker jag, säger hon.

Den guidade turen tog vägen Amalienborg och Den lille havfrue där både Sanna Nielsen och Christer Björkman poserade som sjöjungfrur. Promenaden avslutades dagen till ära med smörrebröd - men utan "en lille en".

– Ja, Gammeldansken får nog vänta tills efter finalen, säger Sanna Nielsen.