Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här repeterar Sanna Nielsen "Dr Zjivago"

Sanna Nielsen tillsammans med Christopher Wollter och Johan Rabaeus.
Foto: Mattias Ankrah
Om några veckor är det premiär för "Dr Zjivago" på Malmöoperan.
Foto: Mattias Ankrah
Kvällsposten kan visa de första bilderna från repetitionerna.
Foto: Mattias Ankrah
Foto: Mattias Ankrah
Foto: Mattias Ankrah

Schlagervinnaren Sanna Nielsen, 29, har en hemlig dröm – att bli tuffare och starkare.

– Jag skulle vilja vara lika stark och tuff som Lara, säger Sanna till Kvällsposten.

Förklaring:

Sanna gör musikaldebut som "Dr Zjivagos" älskarinna Lara med bland andra Christopher Wollter och Johan Rabaeus på Malmöoperan om några veckor.

Kvällsposten kan visa de första bilderna från repetitionen av "Dr Zjivago", den första musikalen som bygger på både filmen med Omar Sharif och Julie Christie från 1965 och boken av Boris Pasternak.

På onsdagskvällen var det repetitioner och Kvällsposten talar med musikal- och teater räven Christopher Wollter, 42, och nybörjaren Sanna Nielsen i en paus.

Hur känns det att spela "Dr Zjivago" i skuggan av giganten Omar Sharif, Christopher?

– Han är fantastisk, men den här musikalen bygger ju på både film och bok så jag tänker inte så mycket på honom när jag går in i rollen, säger Christopher som slits mellan två kärlekar: hustrun Tonya (Åsa Fång) och älskarinnan Lara (Sanna Nielsen).

"Är fantastisk"

Och så berömmer han Sanna:

– Sanna är fantastisk, men det hade jag på känn innan vi började. Hon har det som många skådespelare strävar efter – renhet. Hon är väldigt ödmjuk, hon är nära sig själv, hon lyssnar på scenen, hon har teatertänket och hon är också jäkligt ambitiös. Sanna vill väldigt gärna lära sig och hon har mycket gratis. Jag är övertygad om att hon kommer att göra en strålande insats.

Vilket är roligast – att snacka eller sjunga på scenen?

– För mig är det kombon och kontrasten, att få göra båda delarna. När det fungerar är det totalteater. När jag gjorde "Återträffen" trodde många att jag inte sjunger och när man kommer från andra hållet frågar somliga, "jaha, är du skådespelare också..?" Egentligen är det samma sak, bara olika uttryckssätt; båda handlar om att berätta något.

Somliga undrar förstås: Wollter?

– Min farfar Kjell är bror till Sven Wollter. Men farfar valde en annan väg, han blev sjökapten, säger Christopher Wollter.

Första musikalrollen

Sanna Nielsen blir nästan generad när hon hör allt beröm.

– Chjristopher är så snäll, så snäll. Det är så kul att sitta på scenkanten och se hur giganterna uppför sig.

– Det här är ju min första musikalroll och jag får lära mig så mycket, säger Sanna som helt går upp i sin roll som älskarinnan Lara.

– Lara är en stark känslokvinna, en sådan som jag skulle vilja vara i vissa livssituationer. Hon visar sig aldrig svag.