Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är första bilderna på muskal-Sanna

Repar. Här är Sanna Nielsen och Christopher Wollter mitt inne i repetitionsarbetet på Malmö opera.
Foto: Sanna Dolck
Foto: Sanna Dolck
Foto: Sanna Dolck
Foto: Sanna Dolck

Här är de första bilderna från repetitionerna av Sanna Nielsens stora musikaldebut.

Den 29 augusti är det premiär för "Doktor Zjivago" på Malmö opera, där Melodifestivalsvinnaren från Edenryd spelar den kvinnliga huvudrollen.

- Jag går in i det här med skräckblandad förtjusning, det är roligt och läskigt på samma gång, säger Sanna Nielsen.

Malmö opera har precis stängt för säsongen men i Balettsalen har arbetet just börjat. Dagen till ära repeterar Sanna Nielsen och Christopher Wollter en av musikalens nyckelscener - när Lara träffar Doktor Zjivago för första gången.

Varje replik analyseras noggrant för att rätt känslor ska förmedlas i det viktiga första mötet. Efter åtta timmars repetition är Sanna Nielsen trött men glad.

- Just nu är jag inne i en period där jag vaknar mitt i natten och kommer på saker som jag funderat på med olika scener. Vad tänkte hon här, vad kände hon där? I natt kommer jag säkert få något nytt att grubbla över, säger hon till Kvällsposten.

"Jag var nervös först"

Musikalen är baserad på en roman av Boris Pasternak. Den handlar om fyra ungdomars liv i revolutionens Ryssland och den unga sovjetstaten under den första halvan av 1900-talet.

Christopher Wollter spelar Jurij Zjivago och Sanna Nielsen den kvinnliga huvudrollen Lara, Doktor Zjivagos älskade. Att hon nu kliver in i skådespelarnas värld har sångerskan just börjat vänja sig vid.

- Jag har så fina kolleger och alla är så hjälpsamma. Jag var nervös först, tänk bara att jag får stå här och spela mot Christopher Wollter, Åsa Fång och Johan Rabaeus! säger hon.

I slutet av juli drar den mest intensiva repetitionsfasen i gång. Musikalen kommer att spelas mellan 29 augusti och 31 januari på Operan i Malmö.

Har släppt garden

Och än så länge håller Melodifestivalsvinnaren nerverna i schack.

- Jag bestämde mig tidigt för att släppa garden och tillåta mig själv att göra fel. Just nu jobbar vi med att mejsla fram känslorna och att skapa tillsammans. Leverera måste vi först göra i slutet av augusti, säger Sanna Nielsen.