Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gynning:"Är absolut inte tillräckligt rik"

AFFÄRSKVINNA Carolina Gynning har många bollar i luften och har ständigt planer på att bygga ut sitt affärsimperium. "Jag får nog vänta med att tänka på det där med en egen klädkollektion, men en dag i framtiden så...".Foto: Christer Wahlgren
"Många tycker nog att det är fult med spetsiga skor men vi får se om ett år, gissar att det slagit igenom på allvar då", säger Carolina Gynning för dagen klädd i spetsiga loafers från Celine.Foto: Christer Wahlgren
Carolina Gynnings nya utställningen "Fly Free for Peace".Foto: Christer Wahlgren
När Kvällsposten träffar Carolina Gynning innan vernissagen på nya utställningen "Fly Free for Peace" berättar hon stolt om framgångarna, men konstaterar också:<br>- Jag är absolut inte tillräckligt rik!Foto: Christer Wahlgren

Limhamn. Hon stortrivs som mamma, konstnär och affärskvinna - och pengarna rullar in.

När Kvällsposten träffar Carolina Gynning innan vernissagen på nya utställningen "Fly Free for Peace" berättar hon stolt om framgångarna, men konstaterar också:

- Jag är absolut inte tillräckligt rik!

Smyckedesigner, skådespelare, konstnär och programledare

Namn: Carolina Gynning.

Ålder: 35 år.

Familj: Sambon Alexander "Alex" Lydecker, döttrarna Alicia och Adele, pappa Max Nilsson, mamma Agneta Gynning, syskonen Pontus och Andrea.

Bor: I villa med sjöutsikt utanför Stockholm.

Bakgrund: Född i Helsingborg, uppvuxen i Falsterbo.

Karriär: Har varit programledare för tv-program som "Förkväll", "Idol", "Stjärnor på is" och "I huvudet på Gynning". Har skrivit självbiografierna "Ego Girl" och "Ego Woman" samt romanen "Laura: Flickan från havet". Ställer ut konst regelbundet runtom i Sverige. Har hyllats för sin skådespelardebut i "Blondie" 2012.

Sysslar med: Konstnär, smyckedesigner, inredningsdesigner, författare, programledare, modell, parfymör, skådespelare.

Förebilder: Klassiska pinuppor, Anita Ekberg och Brigitte Bardot, Andy Warhol och Roy Lichtenstein.

Aktuell: Med antivålds-utställningen Fly Free For Peace i samarbete med Non Violence.

Anita Ekberg.

Brigitte Bardot.

Carolina kan vara nöjd med resultatet när hon också kan fira tio år som konstnär, en verksamhet som resulterat i en rad andra sidoprojekt och en affärsverksamhet som imponerar.

I dag har Carolina delat upp sin verksamhet i två delar: den ena är allt som har med konsten att göra, den delen sköts med hjälp av mamma Agneta och Studio Gynning. Den andra delen är designföretaget Gynning Design med Camilla Falgén (tidigare vd för Efva Attlings smyckedesign), som vd.

Och omsättningen imponerar.

- Den del som utgörs av Gynning Design har hittills i år omsatt fem miljoner kronor.

- Hur mycket konsten kommer att omsätta i åt vet jag inte ännu, men det växer lavinartat.

Det växer så snabbt att Carolina till och med bestämt sig för att hålla nere priserna så det inte skenar i väg för snabbt.

Rekordet uppnåddes nyligen då en av hennes målningar såldes på auktion för 150 000 kronor.

I dag ligger Carolinas stora målningar på mellan 50 000 kronor och 60 000 kronor och de grafiska bladen, "fine art prints", på 3 900 kronor. Hennes populära "pensel-serie", vars första upplaga är på 10 ex, kostar i dag 24 000 kronor.

Vill inte höja priset

Men Agneta Gynning, som driver Studio Gynning där Carolinas senaste utställning just nu visas, tror att det är svårt att stoppa utvecklingen.

- Carolina vill inte höja, hon vill att det ska långsamt, men priserna kommer att gå upp, det går inte att stoppa, säger Agneta.

- Redan i dag skulle priserna kunna vara betydligt högre.

Tidigare har Carolina berättat att hon gärna tjänar pengar, men hon vill gärna ha mer:

- Jag är absolut inte tillräckligt rik!

Hon är fylld av affärsidéer men har samtidigt råd att vara generös.

Till nya utställningen "Fly Free for Peace", som är en del av det stora projektet Non Violence där konstnärer och kändisar gör sina versioner av Carl Fredrik Reuterswärds numera klassiska, knutna pistol, "Non Violence", har Carolina gjort såväl ett stort handmålat original som en serie mindre pistoler. Originalet kostar 80 000 kronor och de små "replikerna", som tagits fram i 299 ex, kostar 3 900 kronor.

- Den stora görs sedan i en serie om åtta numrerade ex och kostar då 70 000 kronor, säger Carolina.

Men på detta projekt tjänar hon alltså inga pengar, allt går till organisationen Non Violence. Carolinas bidrag är värt över 1,8 miljoner.

Tränat stenhårt

35-åriga Carolina Gynning är numera tvåbarnsmamma. Under graviditeten gick hon upp 25 kilo i vikt. Efter att Adele, som nu är fyra månader, kom till världen har Gynning tränat stenhårt för att få tillbaka den kropp hon själv vill ha.

- Jag har gått ner 21 kilo på rekordtid, men inte utan att lida, jag har haft en stentuff PT som hjälpt mig på vägen. Men det är ju så, när jag bestämt mig för något så genomför jag det också.

- Allt har fungerat bra, det är bara magen som inte vill, allt skinn som blivit över, det är svårt att träna bort, så jag har funderat på kniven men inte bestämt mig ännu.

Väntar på frieri

Livet som hårt arbetande småbarnsförälder fungerar bra för Carolina. Hon har båda barnen med sig i Malmö samtidigt som hennes sambo, Alexander Lydecker, tvingats stanna kvar i Stockholm på grund av jobbet.

- Men jag har en barnflicka, annars hade jag nog inte kunnat arbeta så mycket.

Ni är två hårt arbetande föräldrar, hinner ni ta tag i era bröllopsplaner...?

- Nej, det ligger på is just nu, det är redan så mycket med hus, barn och karriärer på olika håll.

- Men det kommer, det är jag säker på. Och jag väntar, vill ju att mannen ska fria!

Just när du fått Adele längtade du redan efter fler barn. Alexander ville ha en son så ni funderade på att tvätta sperman i Danmark.

- Ja vi får ju alltid tjejer och Alexander vill ha en kille, det var så den idén kom upp, säger Carolina men tillägger snabbt:

- Det var något jag längtade efter just som jag fått Adele, men när sedan bilden börjat klarna insåg jag att det nog är bra att vänta ett tag till.

För du har många bollar i luften just nu, och väntar på den internationella attacken...

- Det börjar med att jag ska ställa ut i Köpenhamn med mamma i november, får se hur danskarna reagerar, det kan ge en vink om det fortsatta arbetet utanför Sverige.

I dag har du supercoola, spetsiga loafers från Celine, vad måste man ha i garderoben hösten 2014?

- Svarta, tajta skinnbrallor, polotröja, spetsiga skor och Mad Men-inspirerade kjolar och klänningar som slutar nedanför knäna med smal midja och mycket vidd i kjolen.

- Många tycker nog att det är fult med spetsiga skor men vi får se om ett år, gissar att det slagit igenom på allvar då.

Drömmer om klädkollektion

Och hennes planer på att bygga ut sitt affärsimperium avstannar inte.

- Men det är ju mycket att hålla i huvudet samtidigt så jag får nog vänta med att tänka på det där med en egen klädkollektion, men en dag i framtiden så...