Carolina Gynning arbetar med en inspirationsbok för kvinnor. En plats som varit viktig i boken är hippieparadiset Ibiza. Foto: PrivatCarolina Gynning arbetar med en inspirationsbok för kvinnor. En plats som varit viktig i boken är hippieparadiset Ibiza. Foto: Privat
Carolina Gynning arbetar med en inspirationsbok för kvinnor. En plats som varit viktig i boken är hippieparadiset Ibiza. Foto: Privat
Carolina Gynning under sin vistelse på Ibiza. Foto: PrivatCarolina Gynning under sin vistelse på Ibiza. Foto: Privat
Carolina Gynning under sin vistelse på Ibiza. Foto: Privat

Gynning vill inspirera kvinnor med sin bok

Publicerad

Carolina Gynning, 36, arbetar med en inspirationsbok för kvinnor som känner att de kört fast och vill komma vidare.

En viktig del i boken handlar om hippieparadiset Ibiza.

- Efter Big Brother drog jag direkt till Ibiza, det var där min kreativitet började, säger Carolina till Kvällsposten.

Nu har Carolina Gynning återvänt till Ibiza tillsammans med en fotograf.

Hon har levt ut sina tidigare hippiedrömmar och sökt upp de platser som en gång inspirerade hennes liv med konst och design.

- Syftet med boken är att hålla lågan brinnande när man fått barn och börjat leva ett annorlunda liv, även under den fasen vill man vara sexig, säger hon.

- Som mamma kan man ibland sakna det där lilla extra, man behöver en kick i livet, något som inspirerar och triggar en att gå vidare, göra något annat. När man tittar i boken kan man kanske tänka, "aha, så gör Gynning", jag hoppas kunna inspirera andra kvinnor eftersom jag fortfarande är sugen på livet.

Under sin senaste resa till Ibiza har hon besökt den klassiska hippiemarknaden Punta Arabi, släppt loss på öns mytomspunna klubbar och levt lyxigt hippieliv på hotel Hacienda som enligt Carolina har "världens vackraste utsikt" och dansat natten lång på Circo Loco.

Men nu som tvåbarnsmamma.

- Jag älskar energin som finns på Ibiza, den sköna, avslappnade hippiestämningen. Bäst gillar jag de mer oupptäckta, inte så exploaterade, delarna av ön, dess hippiekommuner och ekologiska odlingar, känns helt rätt i tiden.

Andra platser som inspirerat

Ibiza är en vikig del i nya boken som fått arbetsnamnet "Slice of Life" och som Carolina gör tillsammans med fotografen Martin Löf. Men det finns ytterligare två platser som inspirerat henne.

- Boken har tre delar: Ibiza, Toscana och Falsterbo.

Alla tre skildras i text och bild.

- Kanske beror min kärlek till Ibiza på att jag är uppvuxen på en halvö, Falsterbo på Näset. Rent estetiskt är det stora kontraster mellan den färgstarka, individualistiska hippiestilen på Ibiza och det lite mer karga i Falsterbo. Men jag älskar båda delarna.

- Efter mitt senaste besök på Ibiza har jag blivit om möjligt ännu mer förälskad i ön. Jag är nu helt övertygad om att jag kommer att bo där framöver, kanske inte permanent, men under en del av året.

Dina bästa tips?

- Man måste besöka Punta Arabi, ursprunget till allt som kan kallas hippiemarknad. Sen måste man givetvis göra ett besök på Circo Loco som jag besökte första gången när jag var 18, lika kul i dag, som 36-åring! Klubblivet på Ibiza är något som bara finns där.

"Handgjorda grejer"

Vad shoppade du på Ibiza?

- Jag handlade mycket handgjorda grejer, investerar hellre i något handgjort och unikt än massproducerat. Köpte en väst som jag kommer att använda mycket framöver, och en massa färgstarka hippiekläder som ju inte fungerar så bra i Stockholm där modet är mer enfärgat.

- Att visa sig i den här hippiestilen på Stureplan är som att släppa en bomb!

"Falsterbo ett paradis"

Varför Falsterbo?

- Falsterbo är ett paradis, det var där jag hade förmånen att få växa upp, det har betytt mycket för mig. Jag älskar naturen, ett fantastiskt landskap, underbara stränder.

Och så får Toscana även en egen del i boken...

- Där hämtar jag mycket inspiration vad gäller såväl konst som mode. Italien har ju allt, stilen, maten, kläderna, alla häftiga, vackra människor!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag