Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gynning vill inspirera kvinnor med sin bok

Carolina Gynning arbetar med en inspirationsbok för kvinnor. En plats som varit viktig i boken är hippieparadiset Ibiza. Foto: Privat
Carolina Gynning under sin vistelse på Ibiza. Foto: Privat

Carolina Gynning, 36, arbetar med en inspirationsbok för kvinnor som känner att de kört fast och vill komma vidare.

En viktig del i boken handlar om hippieparadiset Ibiza.

- Efter Big Brother drog jag direkt till Ibiza, det var där min kreativitet började, säger Carolina till Kvällsposten.

FAKTA

MåNGsysslare

NAMN: Carolina Gynning.

ÅLDER: 36 år.

FAMILJ: Sambon Alexander Lydecker, döttrarna Alicia och Adele, pappa Max Nilsson, mamma Agneta Gynning, syskonen Pontus och Andrea.

BOR: I villa med sjöutsikt utanför Stockholm.

BAKGRUND: Född i Helsingborg, uppvuxen i Falsterbo.

KARRIÄR: Har varit programledare för tv-program som "Förkväll", "Idol", "Stjärnor på is" och "I huvudet på Gynning". Har skrivit självbiografierna "Ego Girl" och "Ego Woman" samt romanen "Laura: Flickan från havet". Ställer ut konst regelbundet runtom i Sverige. Har hyllats för sin skådespelardebut i "Blondie" 2012.

SYSSLAR MED: Konstnär, smyckedesigner, inredningsdesigner, författare, programledare, modell, parfymör, skådespelare.

AKTUELL: Arbetar just nu med en inspirationsbok med arbetsnamnet "Slice of Life" som blir i så kallat "kaffebordsformat".

Nu har Carolina Gynning återvänt till Ibiza tillsammans med en fotograf.

Hon har levt ut sina tidigare hippiedrömmar och sökt upp de platser som en gång inspirerade hennes liv med konst och design.

- Syftet med boken är att hålla lågan brinnande när man fått barn och börjat leva ett annorlunda liv, även under den fasen vill man vara sexig, säger hon.

- Som mamma kan man ibland sakna det där lilla extra, man behöver en kick i livet, något som inspirerar och triggar en att gå vidare, göra något annat. När man tittar i boken kan man kanske tänka, "aha, så gör Gynning", jag hoppas kunna inspirera andra kvinnor eftersom jag fortfarande är sugen på livet.

Under sin senaste resa till Ibiza har hon besökt den klassiska hippiemarknaden Punta Arabi, släppt loss på öns mytomspunna klubbar och levt lyxigt hippieliv på hotel Hacienda som enligt Carolina har "världens vackraste utsikt" och dansat natten lång på Circo Loco.

Men nu som tvåbarnsmamma.

- Jag älskar energin som finns på Ibiza, den sköna, avslappnade hippiestämningen. Bäst gillar jag de mer oupptäckta, inte så exploaterade, delarna av ön, dess hippiekommuner och ekologiska odlingar, känns helt rätt i tiden.

Andra platser som inspirerat

Ibiza är en vikig del i nya boken som fått arbetsnamnet "Slice of Life" och som Carolina gör tillsammans med fotografen Martin Löf. Men det finns ytterligare två platser som inspirerat henne.

- Boken har tre delar: Ibiza, Toscana och Falsterbo.

Alla tre skildras i text och bild.

- Kanske beror min kärlek till Ibiza på att jag är uppvuxen på en halvö, Falsterbo på Näset. Rent estetiskt är det stora kontraster mellan den färgstarka, individualistiska hippiestilen på Ibiza och det lite mer karga i Falsterbo. Men jag älskar båda delarna.

- Efter mitt senaste besök på Ibiza har jag blivit om möjligt ännu mer förälskad i ön. Jag är nu helt övertygad om att jag kommer att bo där framöver, kanske inte permanent, men under en del av året.

Dina bästa tips?

- Man måste besöka Punta Arabi, ursprunget till allt som kan kallas hippiemarknad. Sen måste man givetvis göra ett besök på Circo Loco som jag besökte första gången när jag var 18, lika kul i dag, som 36-åring! Klubblivet på Ibiza är något som bara finns där.

"Handgjorda grejer"

Vad shoppade du på Ibiza?

- Jag handlade mycket handgjorda grejer, investerar hellre i något handgjort och unikt än massproducerat. Köpte en väst som jag kommer att använda mycket framöver, och en massa färgstarka hippiekläder som ju inte fungerar så bra i Stockholm där modet är mer enfärgat.

- Att visa sig i den här hippiestilen på Stureplan är som att släppa en bomb!

"Falsterbo ett paradis"

Varför Falsterbo?

- Falsterbo är ett paradis, det var där jag hade förmånen att få växa upp, det har betytt mycket för mig. Jag älskar naturen, ett fantastiskt landskap, underbara stränder.

Och så får Toscana även en egen del i boken...

- Där hämtar jag mycket inspiration vad gäller såväl konst som mode. Italien har ju allt, stilen, maten, kläderna, alla häftiga, vackra människor!

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!