Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gynning: "Jag är supertraditionell"

Carolina Gynning i personlig intervju om ett framtida äktenskap med sambo-Alex, att vara gravid med barn nummer två och hennes rädsla för att lämna ifrån sig dottern Alicia. Foto: Tomas Leprince

MALMÖ. Hon är 35 år, gravid för andra gången.

Livet är på topp för Carolina Gynning.

Nu väntar hon bara på att pojkvännen Alexander Lydecker ska fria för att lyckan ska bli total.

- På den punkten är jag supertraditionell, jag tänker inte fria, det ska Alexander göra, säger hon.

FICK SITT STORA GENOMBROTT I "BIG BROTHER"

Familj: Sambon Alex Lydecker, dottern Alicia, 1,5, pappa Max Nilsson, mamma Agneta Gynning, syskonen Pontus och Andrea.

Bor: Stockholm.

Bakgrund: Född I Helsingborg, uppvuxen I Falsterbo.

Karriär: Har varit programledare för tv-program som "Förkväll", "Idol", "Stjärnor på is" och "I huvudet på Gynning". Har skrivit självbiografierna "Ego Girl" och "Ego Woman" samt romanen "Laura: Flickan från havet". Ställer ut konst regelbundet runtom i Sverige. Har hyllats för sin första, stora skådespelardebut i "Blondie" 2012

Sysslar med: Tv-programledare, konstnär, smyckedesigner, författare, modell, parfymör med egen parfymserie, skådespelare.

Förebilder: Klassiska pinuppor, Anita Ekberg och Brigitte Bardot, Andy Warhol och Roy Lichtenstein.

Aktuell: Ny utställning i Malmö, “2XGynning" på Studio Gynning. Gravid med sitt andra barn.

SPELAT I SAMMA FILM SOM DEPP

1982: Carolinas föräldrar skiljer sig.

1993: Carolina har sin första konstvernissage tillsammans med mamma.

1994: Blir upptäckt som modell vid busshållplatsen i Ljunghusen.

2003: Medverkar i den franska konstfilmen "Happily ever after", där även Johnny Depp hade en roll.

2004: Big Brother, Carolina går ut ur huset som vinnare.

'' Det var ju viktigt på något sätt, även om jag inte vill att det ska vara så...

Samma år har Carolina sin första egna konstutställning på Galleri Rönnquist & Rönnquist i Malmö.

2010: Träffar Alexander Lydecker på en fest som Carolina arrangerat.

2011: Första huvudrollen i filmen "Blondie".

2012: Alicia föds.

2013: Gravid igen och mer aktiv än någonsin med konsten som nu även innefattar inredningsprylar och glas. Visas på Studio Gynning i Malmö.

Alexander Lydecker är Carolinas sambo som hon varit tillsammans med i drygt 3,5 år. Tillsammans har de dottern Alicia och sommaren 2014 kommer familjen att växa ytterligare.

Inte undra på att Carolina väntar på ett frieri.

Fast just den här perioden har hon fullt upp med såväl en ny konstutställning på Studio Gynning i Malmö som att hon mår rent ut sagt pyton - hela tiden.

- Jag mår skit, mår illa hela tiden, spydde så mycket på planet till Stockholm för en dryg vecka sedan att jag fick be om ursäkt. Folk omkring mig trodde nog att jag varit ute och festat hela natten, säger hon och skrattar hest och ljudligt.

Firar tio år som konstnär

Snart kan Carolina Gynning fira tio år som professionell konstnär och artist.

På vägen fram till sin senaste utställning tillsammans med mamma Agneta Gynning på nyöppnade Studio Gynning har hon hunnit med så mycket att det nästan kräver en egen Wikipedia-sida.

Konstnär, författare, smyckedesigner, skådespelare, modell och programledare är bara några av de titlar den tidigare glamourmodellen kan sätta på visitkortet efter det att hon lämnade Big Brother-huset som segrare en kylig majkväll 2004.

I början av sommaren föder hon ett syskon till Alicia som nu hunnit bli 1,5 år och just börjat på förskola.

Om det inte vore för att Carolina säger att hon mår sämre nu än när hon väntade Alicia, så verkar allt gå vägen för henne just nu. Det är bara en pusselbit som saknas...

Bröllop?

- Det där får du fråga Alexander om, där är jag supertraditionell, jag tänker definitivt inte fria, det får han göra.

Vet vad hon ska svara

Carolina vill inte utveckla bröllopsdrömmen för mycket. Hon väntar tålmodigt på att Alexander ska gå ner på knä.

Hon vet i alla fall vad hon ska svara.

När Carolina var 31 år träffade hon den stora kärleken, Alexander Lydecker, som under första tiden var mest känd som "innebandystjärnan" i svenska tidningar men egentligen hade han en helt annan karriär. I dag är "Alex" (som Carolina kallar honom) annonsdirektör på Expressen/Kvällsposten.

Paret träffades i samband med att Carolina arrangerade en fest på Story hotel i Stockholm. En av hennes vänner tog med sig Alexander till festen och sen sa det “klick".

- Alexander och jag har nog lite olika meningar om vad som egentligen hände den där kvällen när vi träffades, jag minns det som att Alexander raggade på mig, han minns det som att jag raggade på honom...

Alexander är lugnet i Carolinas ibland kaotiska liv.

- Han är ordningsmannen, säger hon.

Gick upp 20 kilo

När Carolina väntade Alicia gick hon upp 20 kilo. Hon längtade tillbaka till sin tidigare kropp och efter förlossningen var hon fast besluten att hitta tillbaka till sin tidigare superkropp - på kortast tänkbara tid.

På fem månader gick hon ner alla gravidkilon.

- Jag tränade stenhårt, disciplinerat, mycket styrketräning, så mycket att jag till slut hade jag magrutor. Så visst har jag ångest, vill ju inte gå upp så mycket i vikt igen, vilket jag nog inte kommer att göra, säger hon och gnider handen mot den minimala bulan som syns under blusen.

I övrigt är Carolina superfit och vältränad.

- Men just nu äter jag för fyra, kan helt enkelt inte stoppa mig själv, jag är hela tiden sugen på husmanskost och då ska det vara rejäla portioner.

- Jag längtar också vansinnigt mycket efter mögelost, men det får man ju inte äta när man är gravid...

Även om Carolina strålar och ser oförskämt fräsch ut säger hon att stora skillnaden under den här graviditeten är att hon inte har tid att sova. Barn, jobb nya utställningar, affärsmöten...

- Jag har förvandlats till en monsterkvinna, säger hon med sitt breda, smittande leende.

Andra gick fort

Carolina och Alexander hade inte planerat ett andra barn, åtminstone inte så snabbt.

- Men vi hade pratat om att det skulle passa med ett barn till, och sen gick det ju väldigt fort. När man väl bestämt sig är det bara att köra på.

Nu är hon i tredje månaden och säger att det känns skönt att Alicia ska få ett syskon där åldersskillnaden inte är så stor. "Det är som mellan mig och min lillebror, det känns bra".

Innan Carolina blir tvåbarnsmamma (hon vet ännu inte vilket kön som väntar men Alexander är övertygad om att det är ännu en flicka), kan hon fira tio år som framgångsrik konstnär.

Från början var många skeptiska, trodde att den där vilda tjejen från Big Brother-huset bara var ännu en glamourös kändis som ville tjäna pengar på sitt nyvunna kändisskap.

Men historien har visat tvivlarna fel. I dag är hon respekterad som konstnär samtidigt som hon utvecklat sitt signum inom andra områden som inredningsprylar och glas.

Camilla Falgén, tidigare vd för Efva Attling, har tagit över Gynning Design som nu växer snabbt.

Mamma som förebild

Men så har Carolina också gått i en bra skola med mamma Agneta, internationellt erkänd skulptris, som förebild och inspiration.

Den aktuella mor/dotter-utställningen på Studio Gynning i Malmö visar också att det finns en gemensam nämnare i färgvalen. En av Agnetas "konststolar" i hårdgummi går i samma färgskala som ett av Carolinas explosiva porträtt på väggen bredvid.

- Mitt intresse för att skapa kom redan när jag var med mamma i hennes ateljé som liten flicka. Sen dess har jag hållit på att måla och uttrycka mig på olika sätt.

Hon var inte heller speciellt folkkär i början av sin konstkarriär. När hon invigde sin första egna utställning, givetvis på temat "Ego", hos Rönnquist & Rönnquist i Malmö, var det i stort sett bara Kvällsposten som var på plats och bevakade denna nu historiska happening i svenskt konstliv.

Sen dess har Carolinas konstnärliga manér utvecklats och finns numera på såväl målningar och litografier som på en rad inredningsprylar, sjalar och glas,

Priserna har också stigit dramatiskt. 2004 kostade henens dyraste verk runt 10 000 kronor, i dag får man betala mellan 50 000 och 60 000 kronor för en stor målning och drygt 3 000 för en numrerad litografi.

Carolina Gynning tillsammans med dottern Alicia. Foto: Foto: Stefan Söderström Inom familjen

Affärerna går bra och mamma Agneta fungera numera som Carolinas agent. Bäst att hålla det inom familjen, menar Carolina.

- Det är fortfarande mycket porträtt, det har ju blivit mitt signum, det jag tycker bäst om att göra. Men de har samtidigt blivit lite mjukare, och renare sen jag fick Alicia.

När du fyllde 30 hade du ångest, hur känns det nu när du just fyllt 35?

- Det kändes bara roligt. Jag har landat i mig själv nu, det är bara kul att bli äldre. Jag har verkligen inga problem med att åldras, tycker faktiskt det är roligare att vara 35 än att vara 20.

Den andra stora lyckan för Carolina var när Alicia föddes och den lilla familjen flyttade ut i förorten, eller snarare en vackert belägen villa vid vattnet strax utanför Stockholm.

- Jag har nog aldrig varit så lycklig som när jag fick Alicia. Det var som en drog, jag var hög. Jag kunde sitta och titta på henne och sen börja gråta. Jag var så kär i henne.

Finns det några drag av “Desperate housewives" i ditt liv i dag... ?

- Nej verkligen inte, umgås inte med någon där vi bor. Vill gärna vara för mig själv och med familjen när jag är hemma. Sen åker jag till stan varje dag för att jobba i min ateljé. Behöver stadspulsen och den inspiration jag får inne i city.

Nyligen började Alicia på förskola vilket betyder att Carolina kan utnyttja den överskottsenergi hon får när hon är gravid.

- Under min förra graviditet skapade jag en helt ny kollektion som sedan ställdes ut. Kreativiteten bara sprutade ur mig.

- Men det var svårt att lämna Alicia på dagis i början, hon var så ledsen när jag gick. Men nu har det vänt, nu vill hon inte följa med hem.

Har du misslyckats med något under de här åren?

- Ja, absolut, att bli sångerska, men jag valde snabbt bort musikkarriären.

När Carolina har vernissage i Malmö senare i veckan fick hon ett nytt erbjudande av en musikproducent.

- Ta mitt kort om du vill prova igen, säger han.

Carolina tvekar, tar kortet, men tror inte att det blir något nytt försök i popbranschen. Hon har så det räcker.

Hollywood?

- Haha, Hollywood lyser med sin frånvaro, men visst, jag vill göra mer film och teater. Jag har fått flera erbjudanden efter "Blondie" men inget av dem har känts hundra. Jag väntar, har is i magen.

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!