Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gunhild Carling gjorde sitt livs spelning – i New York

Gunhild Carling har fått göra sitt livs spelning på Broadway i New York. Foto: Per Jahnke
På onsdagen, svensk tid, klev Gunhild Carling in på Broadway inför sitt livs spelning. Foto: Per Jahnke
"Jag var riktigt nervös innan", säger Gunhild Carling. Foto: Per Jahnke
Playstation Theatre i New York var fullsatt för PMJ:s spelning på Broadway. Foto: Per Jahnke

På onsdagen, svensk tid, klev Gunhild Carling in på Broadway inför sitt livs spelning.

Tusentals New York-bor i publiken fick se "Årets Skåning" från 2014 bjuda på show.

Men det var nervöst.

– Jag var riktigt nervös innan – detta var mitt livs största gig, säger Gunhild Carling själv.

Det var på tisdagskvällen, lokal tid, som Gunhild Carling gick in på Playstation Theatre i New York. Tillställningen var främst för det amerikanska bandet Post Modern Jukebox som tolkar moderna pophits på ett vintagesätt.

Med sina tre miljoner följare på Youtube har bandet fått turnera världen runt – och en som ibland gör liknande saker är Gunhild Carling.

Så sent som i påsk rullade hennes tv-show "Gunhild Carling Live" på Kvällspostens Facebooksida, där tittarna kunde önska egna låtar och se Gunhild framföra hits på sitt egna vis.

 

LÄS MER: Gunhild Carling: "För mig har det varit superjobbigt"

 

Gunhild Carling är multiinstrumentalist och har tidigare gjort succé med sin egna show "Gunhild Carling Live" – som även sänts på Kvällspostens Facebook. Foto: Per Jahnke

Var oerhört nervös

Det var också i Gunhild Carlings livesända program som hon upptäcktes av Post Modern Jukebox grundare, Scott Bradlee. Programmet spelas in hemma i Stockamöllan, Skåne, och har ibland fått till virala klipp med över 15 miljoner visningar.

Men nu var alltså frågan om hon kunde göra samma sak på Times Square i New York.

Trots att Gunhild Carling, tidigare Let's Dance och Årets Skåning 2014, inte tvekade – var det oerhört nervöst inför spelningen.

– Det var helt otroligt. Jag var riktigt nervös innan – detta var mitt livs största gig och New Yorkpubliken vill bli bjudna på champagne. Man måste ge allt, säger hon efter showen.

 

LÄS MER: Gunhild Carling om svåra sjukdomen

 

Gunhild Carling fick vara förband för Post Modern Jukebox. Foto: Per Jahnke

"Jag tror jag stal showen"

Broadwaypubliken började också avvaktande. Första numret blev en jazztolkning av Madonnas Material Girl, och därefter "Never gonna give you up" samt 2016-hiten,"" All about that bass.

 – Publiken var avvaktande, men jag började med att ta en långsam blues på munspel för att sedan skruva upp tempot totalt och steppa, spela trombon, säckpipa och trumpet. Jag gav allt och responsen lät inte vänta på sig, säger Gunhild Carling och tillägger:

– Jag tror jag stal showen.

Efter Broadwayspelningen stannar Gunhild Carling i USA för att spela in nya musikvideos i Los Angeles. Men suget efter New York verkar ha stannat kvar.

– Det blir tillbaka till New York för några klubbspelningar.

 

LÄS MER: Gunhild Carling säljer 1000 vintageklänningar 

 

Gunhild Carling utanför Playstation Theatre i New York. Foto: Per Jahnke

 

Gunhild Carling

Född: Den 7 maj 1975.

Bor: Stockamöllan, Eslövs kommun.

Familj: Maken Johan, sonen Viggo, 6 och dottern Idun, 8. Mina syskon, Gerd, Max och Ulf och föräldrarna Hans och Aina. Tredje familjen är storbandet och den fjärde är publiken, som kommer och går.

Sysslar med: Multi-instrumentalist, sångerska, entertainer och låtskrivare. Känd för att kunna traktera tre trumpeter, samtidigt, även känd trombonist (enligt Bill Clinton en av världens tio bästa i dag) och så kan Gunhild konsten att spela blues på säckpipa.

Knep: Ha ett gott humör, det är bästa kryddan i allt.

Udda talang: Uppträdde på en varietéföreställning som knivkasterska när hon var 15 år. Premiären var på en militärförläggning i Borås. Det gick bra.

Aktuell: Åkte till New York att uppträda med bandet Post Modern Jukebow som gör vintagetolkningar av kända pophits. Spelar in nya musikvideos i Los Angeles senare i höst.

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!