Farmen-Amanda: "Värsta skiten"

Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Hon sökte egentligen till Robinson och hon gjorde det för att rädda familjens tv-heder.

Amanda Bergqvist, 24, från Helsingborg fick ingen plats i expeditionssåpan men fick i stället chansen i Farmen.

Nu utlovar hon rejält med bråk i den nya säsongen av TV4-programmet.

– Det är en underdrift att det var mycket konflikter.

Den 19 januari drar vårens säsong av Farmen i gång på TV4. Dokusåpan är inne på sin åttonde omgång och i år är det tre skåningar med i leken, förutom 19-åriga Elsa Swärd Brattström från Lomma och 29-årige Örjan Selien från Lund ska Amanda Bergqvist, 24, försöka tampas med livet på landet för att vinna prischecken på en halv miljon kronor.

– Det var både väldigt roligt men också det värsta skiten jag gjort i hela mitt liv, säger Amanda Bergqvist om tiden i Farmen.

– Det var mycket mer utmanande än jag hade väntat mig. Speciellt med människorna, det var min största kamp.

"Kommer vara dramatiskt"

De tidigare säsongerna i Farmen har varit konfliktfyllda och enligt Amanda Bergqvist bråkas det rejält även i år.

– Det är en underdrift att det var mycket konflikter. Det jag specifikt kan säga är att jag och Rose-Marie som är med i programmet... Det kommer vara dramatiskt, vi kommer inte bra överens.

Hur tror du att du kommer framställas?

– Jag tror tyvärr att jag kommer bli framställd som ganska bitchig till en början. Mycket för att jag kommer in med mycket pondus och vinnarskalle. Jag är en sådan som tar för mig mycket och det kan lätt misstolkas som om att man är en besserwisser. Tänk att det är så starka personligheter som trycks in i det här programmet och alla slåss om uppmärksamheten. Men jag är inte på det viset, jag sökte mest för att det är en fet vinstsumma och ett häftigt äventyr.

Sågar systerns Robinson-deltagande

Meningen från början var inte att Amanda Bergqvist skulle vara med i Farmen.

Hon var sugen på att deltaga i en annan dokusåpa och anledningen var glasklar.

– Min syster (Josefin Bergqvist) var med i Robinson och då blev jag skitsugen på att vara med för hon var så kass, jag tänkte att jag skulle vara med och göra det bättre än henne. Jag sökte för fyra år sedan och sen hörde de av sig för två år sedan, men då kunde jag inte och sen sökte jag i år i stället.

– Ska jag beskriva mig själv med ett ord så är det fitnessnarkoman. Jag är träningsnarkoman till maximalt. Jag har tävlat i fitness och har nu gått över till crossfit, jag jobbar dessutom på gym så jag har en fot inne lite överallt.

Nu försöker Amanda förbereda sig på hur det kommer att bli att vara igenkänd.

– Jag har inte riktigt greppat det och blev chockad när du ringde. Jag har inte riktigt fattat det och när trailern kommer på tv tänker jag att det känns som jag själv har gjort klippet. Jag har inte alls fått in det, men det ska bli riktigt roligt.