Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Det kräver stjärnorna på Roskildefestivalen

Stjärnorna har en del knasiga grejer på sin kravlista. Rolling Stones kräver till exempel att det ska finnas HP-sås backstage. Foto: Anna-Karin Nilsson

ROSKILDE. Rolling Stones låter bygga om biljardbordet backstage medan Drake vill ha en skeppslast med sprit.

Stjärnornas krav på Roskildefestivalen, som drar igång med just Rolling Stones torsdag, skiftar.

Och det är inte alltid säkert att de får igenom sina högst originella krav.

Stjärnornas krav

Rolling Stones

HP-sås, sheppards pie, biljardbord, tv med cricketkanaler, mobil toa.

Arctic Monkeys

K-special, två kokta kycklingar, en roman, två backar cider, Wrigleys extra, en jojo.

Drake

Kycklingvingar, varma grönsaksrätter, pestogratinerad pasta, Caesarsallad, vitlöksbröd, ris, tre slags ostar, potatissallad, fruktkorg, sprit, champagne (Möet), ananasjuice, tre ljus.

Major Lazer

En violinist som spelar när de äter ost och en papegoja som kan uttala bandnamnet.

Outkast

Fint porslin, vikta servetter, chips med barbequesmak från Kentucky Fried Chicken, KitKat och mjukt toapapper.

 

Källor: Daily mail, Complex Music, DR P3 och  The smoking gun.

De flesta band har en så kallad rider. Det är en förteckning över vad man kräver ska finnas backstage i samband med konsertbesöket.

Det kan handla om ytterst modesta krav. Några mackor, lite frukt och vatten. Men rockhistorien är fylld av divor som kräver till exempel M&M sorterade efter färger och eller de mest udda terapeuter.

Normalt är dessa kravlistor hemliga.

- Vi uttalar oss inte om vad banden vill ha, men i grund och botten handlar det om att man vill försäkra sig om att förutsättningarna blir det bästa tänkbara för konserten, säger festivalens musikchef Anders Wahrén till Ekstrabladet.

Enligt engelska Daily Mail, som tagit del av bandens listor, varierar kraven mycket. Rolling Stones, som spelar torsdag, vill att biljardbordet förlängs en aning. De kräver dessutom att det ska finnas HP-sås backstage. Arctic Monkeys är lika specifika när det kommer till just maten. Det önskar Special-K cornflakes och Wrigleys tuggummin.

"En del springer lite som uppvärmning"

Men det är inte alltid säkert att stjärnorna får sina önskemål uppfyllda.

- Vi efterlever inte kravlistorna ord för ord, utan vi håller oss till en slags standardlista. Det ska finnas vatten, kaffe, te, öl och läsk. Det är omöjligt för oss att tillgodose 150 olika bands varierande krav. Vi baserar utbudet på vad som är tillgängligt för oss, säger Anders Wahrén i Ekstrabladet-

Många vill ha alkohol. Inte bara öl, utan även starkare saker. Men det betyder nödvändigtvis inte att artisterna ägnar sig åt ett hejdlöst festande.

- Generellt är de flesta backstage betydligt lugnare än vad man kanske kan föreställa sig. Jag kan inte dra mig till minnes en enda skandalhistoria. En del springer lite som uppvärmning, andra kopplar av med en öl, avslutar festivalen Anders Wahrén i Ekstrabladet.

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!