Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Christina Lindberg gör comeback med video

Christina Lindberg gör sin första video. Foto: Ulf Ryd

Comeback och förnyade äktenskapslöften på en och samma gång. Christina Lindberg Wigardt förenar nytta med nöje när hon satsar på en återkomst i rampljuset.

– Jag har varit i musikbranschen i 30 år och det här är min första video, säger sångerskan om nya Mil efter mil.

Fakta/Christina Lindberg

Ålder: 45

Bor: Kågeröd

Karriär: Debuterade med albumet Christina Lindberg 1985. Sjunger med Lasse Stefanz i De sista ljuva åren som låg 65 omgångar på Svensktoppen. Har haft eget dansband Christina Lindbergs orkester

Aktuell: har precis släppt karriärens första video till låten Mil efter mil

Sångerskan Christina Lindberg har haft stora framgångar både i eget namn och som duettpartner. I det senare fallet är det så klart svensktoppsklassikern De sista ljuva åren med Lasse Stefanz som finns i det kollektiva minnet. Hon har aldrig lämnat den musikaliska banan men legat lite lägre när barnen varit små.

– Men nu har Enja tagit studenten och är självgående. Min son Kevin ska fylla 13. Nu finns det mer tid, säger Christina Lindberg Wigardt.

"Mil efter mil"

Återkomsten syns i videon Mil efter mil. En musikvideo regisserad av Emil Jonsvik med ett myller av miljöer och människor från nordvästskåne och kretsen kring familjen Lindberg-Wigardt. Kyrkan i Halmstad by figurerar precis som Caltexmacken i Mörarp.

Familjenärvaron är naturlig eftersom Christina Lindberg och hennes man Tommy Wigardt passar på att förnya sina äktenskapslöften i filmen inför släkt och vänner.

Budgeten var slimmad men filmteamet hittade kreativa lösningar. Eftersom man var ute efter en retrokänsla åt 60-talshållet letade Tommy upp en välbehållen Volvo Amazon som fått en framskjuten roll i filmen. Amazonens ägare var erbjuden ersättning för lånet men avböjde. Det visade sig dessutom att de var bekanta med Christinas sång.

Ny cd på gång

– De hade hört min musik och tyckte om det jag gjorde. Folk är goda, säger Christina Lindberg som är stolt över videon.

Med den nya låten i ryggen åker Christina Lindberg Wigardt på turné till Finland med 25 spelningar på programmet. Till jul ska en ny cd vara klar.

– Jag tillhör den där sista klanen som kör med fysiska skivor. Jag vill ha med mig det när jag är ute och spelar.