Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Charlotte Perrellis hedersuppdrag

Foto: Granlund Pictures
Foto: Rickard Nilsson

Sångerskan Charlotte Perrelli har många strängar på sin lyra.

Nu har den Hovmantorpsfödda sångerskan också blivit utsedd till ambassadör – för Lessebo kommun.

"Vi kan i många sammanhang höra Charlotte beskriva kommunen på ett mycket positivt sätt", står det i motiveringen som citeras av Smålandsposten.

Ambassadörskapet offentliggjordes i samband med nationaldagsfirandet i parken Intaget i Lessebo.

I motiveringen – som citeras av Smålandsposten – framhåller kommunen Charlotte Perrellis förmåga att alltid tala gott om sin hembygd.

"Vi kan i många sammanhang höra Charlotte beskriva kommunen på ett mycket positivt sätt. Vi är därför mycket stolta och glada att få ha Charlotte som vår ambassadör", står det i motiveringen som citeras av Smålandsposten.

"Fantastiska barndomsminnen"

Eurovisionvinnaren Charlotte Perrelli är född i Hovmantorp i Lessebo kommun och växte upp strax utanför.

"Här känns som alla mina mest fantastiska barndomsminnen kommer ifrån. Det är något visst med livet på landet, speciellt när man är barn", skrev hon själv på sin blogg för ett par år sedan i samband med ett besök i födelseorten.

Charlotte Perrelli började sin musikaliska karriär redan som 13-åring med dansbandet Bengt Ingvars. Hon studerade sedan vidare på musiklinjen i Växjö och varvade studierna med att vara sångerska i Kendix.

När hon studerat klart gymnasiet lämnade hon Småland och flyttade vidare till Stockholm.