Fullt blås. Populära sångerskan Carola kommer till Malmö Arena i jul för att ta ton på Malmö Brandkårs Orkesters julgala. "Det trevligt, hon är en färgstark artist", säger Jan-Ingmar Landgren från Musikkåren.
Fullt blås. Populära sångerskan Carola kommer till Malmö Arena i jul för att ta ton på Malmö Brandkårs Orkesters julgala. "Det trevligt, hon är en färgstark artist", säger Jan-Ingmar Landgren från Musikkåren.

Carola kommer till julgala i Malmö Arena

Publicerad

Här är en tidig julklapp till alla som gillar julmusik, brandkåren och stadiga toner.

Till årets julgala på Malmö Arena får Malmö Brandkårs Orkester celebert stöd av Carola.

– Hon lockas av andra artisters goda vitsord om orkestern, säger Jan-Ingmar Landgren från Musikkåren till Skånska Dagbladet.

Som bekant har ju Carola ett särskilt gott öga till Malmö, det var ju i staden hennes karriär tog fart på allvar när hon vann Melodifestivalen på Palladium 1983 med "Främling" och så sent som under förra årets stora Eurovisionfinal var hon på plats i Malmö Arena där hon under skämtsamma former blev omkullblåst av den välkända schlagerfläkten.

Blåsa omkull publiken

Den 20 december kommer hon alltså tillbaka, den här gången för att blåsa omkull publiken som gästsolist vid Malmö Brandkårs Orkesters julgala som även har Christer Nerfont och Gunilla Backman på scen.

Musikkåren är förstås eld och lågor över Carolas deltagande, som man till viss del kan tacka Gunilla Backman för.

- Carola och Gunilla är goda vänner och vi bad henne fråga om Carola skulle vara intresserad av att komma till oss, berättar Landgren för Skånskan.

Tänkte i en vecka

Att få Carola till galan visade sig vara enkelt, hon fick frågan för två veckor sedan och i förra veckan tackade hon ja.

– Det är verkligen roligt, Carola har varit en färgstark artist ända sedan Melodifestivalen på Palladium 1983, säger Jan-Ingmar Landgren till Kvällsposten.

Förutom att få sjunga duett med goda väninnan Gunilla Backman föll Carola för 50-mannaorkesterns fina rykte.

– Och även det faktum att vi har en bra dirigent i Russell Harris, som bara blir alltmer efterfrågad internationellt men alltid tar sig tid för oss, säger Jan-Ingmar Landgren till Skånskan.

Två föreställningar

Biljettsläppet till galan, som ger två föreställningar - en på eftermiddagen och en på kvällen är den 28 april. Förutom Carola, Christer Nerfont och Gunilla Backman kommer även Marianne Mörck och Nils Olsson.

– Det är duktiga och trevliga artister allihop, konstaterar Jan-Ingmar Landgren.

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag