Brolle och Perrelli jagar Skånes bästa rockröst. Foto: Kristofer SandbergBrolle och Perrelli jagar Skånes bästa rockröst. Foto: Kristofer Sandberg
Brolle och Perrelli jagar Skånes bästa rockröst. Foto: Kristofer Sandberg
Vinnaren koras 4 augusti. Foto: Kristofer SandbergVinnaren koras 4 augusti. Foto: Kristofer Sandberg
Vinnaren koras 4 augusti. Foto: Kristofer Sandberg
"Folkparkerna är en spelplats som andas historia", säger Brolle. Foto: Kristofer Sandberg"Folkparkerna är en spelplats som andas historia", säger Brolle. Foto: Kristofer Sandberg
"Folkparkerna är en spelplats som andas historia", säger Brolle. Foto: Kristofer Sandberg

Brolle & Perrelli letar efter bästa rockrösten

Publicerad

När Europe vann Rock SM la de grunden till en karriär som lever än. Nu vill Brolle väcka liv i tävlingen med en ny variant där Sveriges största talanger får uppträda med honom och Charlotte Perrelli.

Den skånska vinnaren i ”Årets rockröst 2016” koras i Knislinge 4 augusti

– Det finns så enormt mycket talang där ute, säger Perrelli som själv inledde karriären i en lokal talangtävling som 6-åring.

Tävlingen "Årets Rockröst 2016" bygger på att sångare och artister får skicka in sina bidrag. De bidrag som juryn sedan väljer ut får representera länet med att spela tillsammans med Brolle och Charlotte Perrelli.

För Brolles del innebär det här att han kan förena två saker han värnar om. Dels folkparkerna och dels återväxten av talanger.

– Vi vet ju hur svårt det kan vara att nå ut med sin musik, säger Brolle som turnerat i folkparkerna i olika konstellationer de senaste åren.

Brolle: "Andas historia"

Han beskriver magiska kvällar i till exempel Värmlandsskogen med ett myller av cruisande jänkare och rockenroll i luften. Spelningar han bara kunde drömma om som liten pilt i Bodens Folkets park.

– Folkparkerna är en spelplats som andas historia, säger Brolle som alltså passar på att damma av en gammal tävling i sammanhanget.

Under 30 år kunde svenska talanger och band tävla i Rock SM och nå ut den vägen. Europe nådde längst och blev ett världsnamn.

 

"Det finns så enormt mycket begåvade människor därute som kanske inte vill söka till Idol eller vet hur man tar sig fram i den här världen", säger Charlotte Perrelli.Foto: Kristofer Sandberg

Nu får alltså dagens talanger en möjlighet att göra samma sak fast annorlunda. I potten finns ett framträdande med Brolle och Charlotte Perrelli under turnén och för vinnaren ett stipendium på 25 000 kronor.

– Det finns så enormt mycket begåvade människor därute som kanske inte vill söka till Idol eller vet hur man tar sig fram i den här världen, säger Charlotte Perrelli som menar att det kan vara lättare att "sjunga ut" på hemmaplan än på någon okänd scen.

Och när turnén kommer till byn så kan talangerna få chansen.

– Det ska bli jätteroligt att ge dem den möjligheten.

Kee Marcello i juryn

Charlotte Perrelli är också mer eller mindre uppvuxen i folkparkerna. Men debuten skedde i ett köpcenter i hemorten. Det var en 6-årig Charlotte och ett rockband som deltog. I god demokratisk ordning vann båda.

Men det bar ut i parkerna när hon var 13.

– Pappa hörde på radion om ett dansband som sökte en sångerska och undrade om inte det var något för mig. På den vägen är det.

Inför själva turnén kan de som vill skicka in sina bidrag på rock2016@fhp.nu fram till 15 april. Juryn, där bland andra Brolle, Charlotte Perrelli och Kee Marcello från Europe ingår, väljer ut vilka bidrag som får vara gästartist på de olika orterna. Gästspelningen, tre låtar, filmas och i september kommer en jury avgöra vem som vunnit ”Årets rockröst 2016”.

Bakom satsningen står även Folkets Hus & Parker och Riksteatern.

Henrik Högström
Henrik Högström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag