Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Björn Ranelids nya samarbete – skriver kärlekslåt med rappare

Björn Ranelid ska skriva texten till en av rapparen "Habz" låtar. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Habib "Habz" Nafar. Foto: Pressbild

Kvällspostens krönikör, Björn Ranelid, har ingått ett nytt samarbete – med rapparen Habib ”Habz” Nafar.  

Låten blir olik allt som Nafar – och Ranelid – har gjort tidigare.

– Han ville att jag skulle skriva några rader om kärlek och jag svarade att jag kunde göra det, säger Björn Ranelid.  

Sedan början av 2018 är Björn Ranelid krönikör för Kvällsposten. Men författaren, som av många är ansedd som landets främste, har också gjort några nedstamp i musikens värld. 

Dels har han varit med i Melodifestivalen, och just nu översätter han en låt till dansbandet Lasse Stefanz. Nästa projekt blir ett samarbete med rapparen Habib "Hafz" Nafar – där Ranelid skriver några rader om kärlek. 

– Musik har inga gränser. Jag har skrivit i boken om Jussi Björling att ”sången är världens främsta låssmed”. Har du hört en sån mening förr? Det är riktig Ranelidska. Den öppnar alla lås, den övervinner förtryck, säger Björn Ranelid till Nöjesbladet, som också har rapporterat om samarbetet. 

 

LÄS MER: Björn Ranelid: "Ett öppet brev till Zlatan Ibrahimovic" 

 

"Jag är lika känd som Zlatan" 

Till Nöjesbladet säger Ranelid vidare att han inte ser sig själv som en musikalisk textförfattare, men att han tycker om musik.  

– Musik är inte bara hjärta, smärta, parken, barken, logen, skogen. Den kan också vara ”kärleken har världens största händer, den färdas mellan ögat, hjärtat, utan visum, utan pass. Och kärleken är en lekplats för barn, där de kan klättra på stegar av skratt”. Och så kommer Sveriges mest berömda mening i Melodifestivalen sedan 1958; ”kärlek är att simma från stranden jag, till stranden du, genom havet vi”. ”Love is to swim from the shore I, to the shore you, through the ocean we”. Där har du det på engelska också, säger Ranelid till tidningen. 

Och apropå musik – i sommar ser man Ranelid i Gry Forsells program "Sommarkrysset", från Gröna Lund. 

– Jag är lika känd som Zlatan i Sverige. Jag ska göra nio tv-program i sommar. Och vad tror du jag får göra i de programmen? Jag får göra vad jag vill och stå på olika positioner på Gröna Lund. En minut själv där jag bestämmer vad jag ska säga. De frågar mig av alla Sveriges medborgare, säger Ranelid till Nöjesbladet. 

 

LÄS MER: Björn Ranelid: "Lär dig att tala och skriva svenska om du bor i Sverige"

 

En hyllning till "kärlekskungen"

"Habz" själv säger till Nöjesbladet att låten är en utmaning från hans flickvän. Många av hans hip hop-låtar är hårda och flickvännen ville se honom göra en "mjuk" låt – som inte var klyschig. 

Att han frågar Ranelid är dels för att få hjälp, men också en hyllning – för enligt "Habz" är Björn Ranelid "kärlekskungen i Sverige". 

Låten släpps på fredag, den 25 maj. 

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!