Foto: China Stringer Network
 Foto: China Stringer Network

Bekräftat: Rolling Stones till Roskilde

Publicerad

Rolling Stones pågående turné tog paus efter L´Wren Scotts tragiska död. Trots sorgen fortsätter bandet och nu är det bekräftat att de spelar på Roskilde i sommar.

Som Kvp tidigare kunnat berätta har Stones länge varit ett hett namn i diskussionerna om toppnamn till årets festival. Men Rolling Stones, som för närvarande turnerar i Asien, ställde in flera shower efter att Mick Jaggers flickvän, L´Wren Scott, hittats död i sin New York-lägenhet. Sångaren var förkrossad och det restes tvivel om Rolling Stones skulle komma till Europa i sommar över huvudtaget.

Nu bekräftar dock festivalen själva att Stones kommer att spela på den oreanga scenen i sommar.

Rolling Stones är ännu ett exempel på den danska festivalens grepp med en kioskvältare om året. Förra året var det Metallica och dessförinnan har både Springsteen och Prince agerat dragplåster på största scenen.

Roskildefestivalen äger rum 29 juni till 6 juli.

Henrik Högström
Henrik Högström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag