Avicii väntas anlända till Malmö redan i dag, och efter konserten finns tre efterfester arrangerade. Foto: Pelle T Nilsson / PHOTO: ALL OVER PRESS/PELLE T NIAvicii väntas anlända till Malmö redan i dag, och efter konserten finns tre efterfester arrangerade. Foto: Pelle T Nilsson / PHOTO: ALL OVER PRESS/PELLE T NI
Avicii väntas anlända till Malmö redan i dag, och efter konserten finns tre efterfester arrangerade. Foto: Pelle T Nilsson / PHOTO: ALL OVER PRESS/PELLE T NI
Spelningen som arrangeras av vänner kan vara hans sista någonsin i Sverige - och den lovas bli storslagen och speciell för Avicii. Foto: Robin Aron / ROBIN ARON GT-EXPRESSENSpelningen som arrangeras av vänner kan vara hans sista någonsin i Sverige - och den lovas bli storslagen och speciell för Avicii. Foto: Robin Aron / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Spelningen som arrangeras av vänner kan vara hans sista någonsin i Sverige - och den lovas bli storslagen och speciell för Avicii.  Foto: Robin Aron / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Vännen Eric Ebbing. Foto: Tomas LeprinceVännen Eric Ebbing. Foto: Tomas Leprince
Vännen Eric Ebbing. Foto: Tomas Leprince
Scenen inför showen håller på att byggas. Foto: Tomas LeprinceScenen inför showen håller på att byggas. Foto: Tomas Leprince
Scenen inför showen håller på att byggas. Foto: Tomas Leprince

Avicii tar farväl med supershow

Publicerad

Tim "Avicii" Bergling slutar med en skräll.

Spelningen som arrangeras av vänner kan vara hans sista någonsin i Sverige - och den lovas bli storslagen och speciell för Avicii.

Avicii väntas anlända till Malmö redan i dag, och efter konserten finns det flera efterfester.

– Om man säger så här, det är ganska överdimensionerat med allt som har med upplevelse att göra, säger Eric Ebbing, en av arrangörerna.

I mars i år kom beskedet som fick fansens hjärta att brista. Avicii skulle göra en sista turné – sedan skulle han lägga ned.

”Jag kommer aldrig att släppa musiken - jag kommer att fortsätta tala med mina fans genom den, men jag har bestämt mig för att 2016 års turné och show blir min sista, skrev han i sitt avskedsbrev.

Sista spelningen i Norden för världsstjärnan gick till Malmö och bokades av hans två vänner Eric Ebbing och Ali Eftekhari. Avicii har tidigare spelat på deras event och på så sätt har de hållit kontakten och fått en privat relation.

– Vi har en privat relation och en arbetsrelation. Förutsättningen är att det varit nöjda och glada när de har varit hos oss och sen att det blir den sista spelningen exklusivt för hela Skandinavien, det hade vi aldrig vågat hoppas på, säger Eric Ebbing.

Ebbing tror att Avicii kommer till Sverige redan på torsdagen och att han eventuellt stannar till helgen. Nästa spelning har "Levels"-stjärnan på Ibiza under söndagen.

Enligt uppgift till Expressen ska det finnas rum förberett åt världsstjärnan på ett lyxigt hotell i Malmö.

Eric Ebbing går runt på området Tallriken i Malmö där spelningen ska hållas. På onsdag förmiddag ser allting ut precis som det ska vara.

– Vi är i fas. Det är en över 80 meter bred scen, fullproppad med konfetti, LED-skärmar, lasers, kolsyra, ja allting som ska vara där.

 

LÄS MER: Avicii avslöjar: Därför slutar jag att turnera

 

Arrangören lovar en storslagen show.

– Om man säger så här det är ganska överdimensionerat med allt som har med upplevelse att göra. Det kommer att bli väldigt effektfullt för gästerna.

Den nederländska dj:n Nicky Romero och den svenska dj:n Adrian Lux kommer bland annat att värma upp scenen innan världsstjärnan går på för sin sista spelning i Norden.

– Det är ett avslut på musik i Skandinavien. Det kan säkert dyka upp ett känt ansikte också här. Det får vi se, säger Eric Ebbing.

 

LÄS MER: Aviciis tuffa väg – till den stora framgången

 

Ett rejält firande

Efter konserten finns det rejäla chanser för Avicii att säga hejdå till sina fans och för fansen att fira sin Idol. Flera efterfester hålls. Var världsstjärnan tar vägen efter sin sista spelning är däremot inte klart.

– Det beror sig lite på hur han känner sig efter giget om han är pigg eller om han är trött, säger Ebbing.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu