Avicii var rörd efter sin avskedskonsert. Foto: / Pelle T Nilsson/Stella PicturesAvicii var rörd efter sin avskedskonsert. Foto: / Pelle T Nilsson/Stella Pictures
Avicii var rörd efter sin avskedskonsert.  Foto: / Pelle T Nilsson/Stella Pictures
"Malmö tack som fan för i kväll! Det här var den bästa sista svenska spelningen jag kunde haft. Tack så mycket", sa Avicii från scen. Foto: / Pelle T Nilsson/Stella Pictures"Malmö tack som fan för i kväll! Det här var den bästa sista svenska spelningen jag kunde haft. Tack så mycket", sa Avicii från scen. Foto: / Pelle T Nilsson/Stella Pictures
"Malmö tack som fan för i kväll! Det här var den bästa sista svenska spelningen jag kunde haft. Tack så mycket", sa Avicii från scen. Foto: / Pelle T Nilsson/Stella Pictures

Avicii rörd – hans ord från scen till fansen

Publicerad

Tim "Avicii" Bergling var rörd när han lämnade scenen och tog ett sista farväl av den svenska publiken.

Dj:n avslutade med låten "Levels" och sa några väl valda ord till sina 15 tusen fans på plats:

– Det här var den bästa sista svenska spelningen jag kunde haft.

Tim "Avicii" Bergling, 26, klev på scenen på Tallriken i Malmö strax efter klockan tio på fredagskvällen.

Vid midnatt spelade han sin sista låt för den svenska publiken – "Levels", därefter tackade han sina fans för en bra kväll.

– Malmö tack som fan för i kväll! Det här var den bästa sista svenska spelningen jag kunde haft. Tack så mycket, sa Avicii från scen.

Det blev en minst sagt spektakulär kväll i Pildammsparken i Malmö. Utöver sin familj hade Tim "Avicii" Bergling kungligt besök under kvällen.

 

 

LÄS MER: "Avicii är knappast klar – nu börjar nästa kapitel"

 

 

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia anlände med bil under kvällen. De såg hans uppträdande från vip-avdelningen.

Avicci spelade på prinsparets bröllop den 13 juni 2015 i Slottskyrkan i Stockholm.

På vip-hyllan stod även Aviciis föräldrar.

 

 

LÄS MER: Här är det stora miljonregnet över Avicii

 

 

Mamma Anki Lidén och pappa Klas Bergling dansade till sonens musik – men lämnade spelningen redan vid 12-tiden.

– Vi ser fram emot det, sa Anki Lidén inför spelningen.

Avicii fick dock klara sig utan stödet från sin bror Anton Körberg.

– Jag har inte pratat med honom på skitlänge. Vi messar bara. Han är ute och snurrar hela tiden. Vi messar varandra titt som tätt för att kolla hur allt är men det var länge sedan, sa Körberg inför spelningen.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu