Avicii gör en av sina sista spelningar någonsin på fredag. Foto: Ronny Johannesson / KVPAvicii gör en av sina sista spelningar någonsin på fredag. Foto: Ronny Johannesson / KVP
Avicii gör en av sina sista spelningar någonsin på fredag. Foto: Ronny Johannesson / KVP
Eric Ebbing är en av hjärnorna bakom Big Slap och Aviciis spelning på Tallriken. I år tror han det blir rekord. – Avicii lockar publik från hela världen, säger han. Foto: Tomas LeprinceEric Ebbing är en av hjärnorna bakom Big Slap och Aviciis spelning på Tallriken. I år tror han det blir rekord. – Avicii lockar publik från hela världen, säger han. Foto: Tomas Leprince
Eric Ebbing är en av hjärnorna bakom Big Slap och Aviciis spelning på Tallriken. I år tror han det blir rekord. – Avicii lockar publik från hela världen, säger han. Foto: Tomas Leprince
Inte bara publikrekord - även scenen blir Big Slaps största någonsin. När den 80 meter breda är färdigbyggd ska den fyllas med ledskärmar, pyroteknik och konfetti. Foto: Tomas LeprinceInte bara publikrekord - även scenen blir Big Slaps största någonsin. När den 80 meter breda är färdigbyggd ska den fyllas med ledskärmar, pyroteknik och konfetti. Foto: Tomas Leprince
Inte bara publikrekord - även scenen blir Big Slaps största någonsin. När den 80 meter breda är färdigbyggd ska den fyllas med ledskärmar, pyroteknik och konfetti. Foto: Tomas Leprince
Steve Angello avslutar Big Slap på lördagskvällen. Foto: Jan Wiriden / GT/EXPRESSENSteve Angello avslutar Big Slap på lördagskvällen. Foto: Jan Wiriden / GT/EXPRESSEN
Steve Angello avslutar Big Slap på lördagskvällen. Foto: Jan Wiriden / GT/EXPRESSEN
Blasterjaxx spelar på Big Slap på lördag. Förra året blev det succé. Även Nervo väljer att komma tillbaka till Tallriken. Foto: Tomas LeprinceBlasterjaxx spelar på Big Slap på lördag. Förra året blev det succé. Även Nervo väljer att komma tillbaka till Tallriken. Foto: Tomas Leprince
Blasterjaxx spelar på Big Slap på lördag. Förra året blev det succé. Även Nervo väljer att komma tillbaka till Tallriken. Foto: Tomas Leprince
– Tallriken kommer vara som en kokande gryta, säger Eric Ebbing. Foto: Big Slap– Tallriken kommer vara som en kokande gryta, säger Eric Ebbing. Foto: Big Slap
– Tallriken kommer vara som en kokande gryta, säger Eric Ebbing. Foto: Big Slap

Avicii gör sin sista Nordenspelning

Publicerad

På fredag gör Avicii sin sista Nordenspelning – någonsin på Tallriken i Malmö.

Kvällen efter intar housefestivalen Big Slap med Steve Angello, Eric Prydz och Blasterjaxx den åttio meter stora scenen.

– Tallriken blir som en kokande gryta och vi vill överträffa alla förväntningar, säger Eric Ebbing, arrangören bakom Aviciis spelning och Big Slap.

För fjärde året i rad brakar housefestivalen Big Slap i gång i Pildammarna i Malmö. Festivalen ökar för varje år - på Aviciis spelning på fredag är alla 15 000 biljetter sålda. Scenen som byggs är den största någonsin, den blir 80 meter bred och fylls med konfetti, led-skärmar och pyroteknik.

– Mycket större än så här kan den inte bli. I år blir det garanterat publikrekord, hypen är total kring Avicii och det blir över 15 000 i publiken. Av dem är det en hel del internationella besökare som åker långt enbart för att få chansen att se Avicii, 300 från USA och 150 från Japan. Tallriken kommer vara som en kokande gryta!

Tufft första år

Eric Ebbing och kollegan Ali Eftekhari har kämpat hårt för att sätta Malmö på kartan i housevärlden. Nu känner de att varumärket är etablerat och att Malmö blivit en plats som förknippas med världsartister.

– Första året förstod inga agenter vad Malmö var eller vad vi höll på med, de sa bara nej direkt. Vi fick gå genom våra egna kontakter i stället. Med Ingrosso första året satte vi Malmö på kartan. Folk i branschen vet att vi levererar kvalitet och DJ:s tycker att Tallriken är en fantastisk plats att spela på.

Slump att det blev Tallriken

Att festen hamnade på Tallriken var en slump. Eric hade precis åkt från ett möte med chefen för MFF, de hade i princip bestämt att man skulle ha Big Slap på Swedbank stadion. Men när Eric passerade förbi Pildammsparken svängde han av, parkerade bilen och gick in bland träden och ut på Tallriken.

– Jag insåg hur fantastisk den här platsen är och började ringa runt för att se om man kunde ha en festival där. Det kunde man, även om det är mycket svårare eftersom vi bygger upp allting från noll varje år. Men det är svårt att tänka sig en annan plats, Tallriken är verkligen en del av Big Slap nu. Jämför känslan av att ha tomma läktarplatser runtom mot de här träden som omfamnar en.

Avicii vill ha lego

Och artisterna verkar gilla det. Nervo och Blasterjaxx spelade förra året och på lördag är de tillbaka i Malmö. Kanske för det pojkrumsliknande backstageområdet med pingis, fotbollsspel och ett playstation.

– Vi är kända för att ha ett bra backstage med mer än ljummen öl och en soffa. Och vi tar hand om våra artister. Avicii skriver alltid på sin raider att han vill ha lego i sitt rum och Alesso ville ha äldre Fantomentidningar. Sedan är det väldigt specifika med vilken champagne de ska ha och vilket vatten på flaska. Och de passar så klart på när de har chansen! När Afrojack spelade ville han ha en tårta. Han hade precis krockat sin Lamborghini så vi gjorde en tårta formad som en krockad Lamborghini. Man får driva lite med dem!

Efter sommarens larm om sexuella ofredanden på festivaler och konserter har Eric Ebbing och hans kolleger funderat hur de kan göra festivalen mer säker för alla besökare.

– Vi försöker skapa en bra stämning där man säger ursäkta till varandra, tar det lugnt och har kul ihop. Och i år har vi fler vakter, vi har utbildat all personal så att de ska vara mer observanta på om något händer och byggt vaktplatser som är upphöjda så att vi får bättre överblick. Vi vill att alla i publikhavet har det bra, säger Eric.

 

Följ Kvällsposten på Facebook, Twitter och Instagram – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar!​

Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu