Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Arlövsrevyn ska locka till skratt om #Metoo

Skojar om allt. Även #Metoo får sig en släng av humor i årets Arlövsrevy. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Inför Arlövsrevyn 2018. De medverkande Tommy Juth, Robert Rydberg, Jennie Rosengren, Lotta Thorell, Kent Nilsson och Adde Malmberg Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
#MeToo har haft enorm genomslagskraft under hösten. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Arlövsrevyn 2018 särskådar det gånga nyhetsåret med humorn som verktyg.

Inte ens #metoo kommer undan när det drar ihop sig till premiär den 5 januari.

– Man måste kunna skoja om allt, #metoo har dominerat svensk media de senaste månaderna, givetvis är Svea redo att kommentera läget, säger Kent Nilsson – även känd som den återkommande karaktären Svea i revysammanhang, med ett illmarigt leende.

Arlövsrevyn har fått rejäl förstärkning inför kommande shower. Förutom trotjänaren Jennie Rosengren, som firar 15 år med revyn, stiger Adde Malmberg in i rollen som såväl manusförfattare och regissör som en i humorgänget på scenen.

– Adde har varit med tidigare, han skrivit till revyn under flera år, men nu tar han steget fullt ut i tre olika roller. Som stå-uppare tycker jag att han är fantastisk, så det får vi också iuppleva i årets revy.

– Och så skriver han fantastiskt  bra, vi kan komma på en idé när vi repeterar, om vi inte kommer vidare  säger Adde, jag skriver en låt på det temat när jag kommer hem i kväll.

Och det gör han.

Kent Nilsson och Adde Malmberg. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Lotta premiärspelar

Även Lotta Thorsell som en gång fick sitt genombrott på 80-talet med den populära SVT-showen "Helt apropå", är med i årets revy.

Lotta har pendlat mellan humor och dramatik. Nyligen gjorde hon en mycket allvarlig roll, den totala motsatsen till revyn i Arlöv.

– Jag kommer direkt från den psykologiska thrillern "Veronicas Room", en thriller skriven av Ira Levin som även skrivit "Rosemarys Baby", säger Lotta själv.

Hur fick du kontakt med Kent?

– Han hade sett mig i Eslövs Nyårsrevy 2017 och tyckte väl att jag var mogen för den här uppgiften nu.

Snabba kast för Lotta Thorell, utbildad vid Balettakademin i Göteborg, dans och sång, och som tidigare även gjort nummerrevy.

Lotta har dessutom spelat med Adde Malmberg i "Pang i Bygget".

Nästa år kommer vi även att möta Robban Rydberg, som en del känner igen från Fredriksbergsteatern i Helsingborg där denne, tidigare Norrköpingsbo, numera bor tillsammans med Birgitta Rydberg, dotter till en annan tung revy- och fars-profil, nämligen Eva Rydberg.

Adde Malmberg och Kent Nilsson ser på när revygänget spånar idéer. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Har aldrig varit sjuk

Robban kommer bland annat att agera som den nye moderatledaren Ulf Kristersson och, "han kommer inte att vara snäll", viskar Kent, (eller är det Svea?), i mitt öra efter kaffet.

Vad kommer ni underhålla, och oroa, publiken med i revyn?

– Vi kommer att belysa en rad favoritämnen som Nordeas flytt till Finland, Postnord som fortfarande känns aktuella, och som nämnt, att Moderaterna bytt ledning.

– Givetvis ska vi även ta oss an #metoo, man ska bli kränkt i dagens Sverige, men man får inte skoja om det..., säger Kent och ser nöjd ut.

– Men Svea är inte rädd för att kasta sig ut i hetluften och kommentera sin samtid.

Om ett drygt år firar Arlövsrevyn 25 år.

Under alla år, samtliga 1 146 föreställningar, har Kent funnits med i rollen som Svea.

Har du aldrig varit sjuk?

– På den här teatern kan man inte vara sjuk, i så fall är man döende, det finns inte heller någon stand-in för Svea. Det skulle vara Jennie i så fall, hon kan samtliga deltagares repliker.

Revyn man nu repeterar på Arlövs teater kommer att ses av 15 000 personer.

Ni börjar nå arenanivå...

– När revyn 2018 har spelats klart har vi haft 300 000 besökare.

Bara det värt att fira.

Inför Arlövsrevyn 2018. De medverkande Tommy Juth, Robert Rydberg, Jennie Rosengren, Lotta Thorell, Kent Nilsson och Adde Malmberg. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

 

Fakta: Arlövsrevyn 2018

På scenen:

Kent Nilsson

Jennie Rosengren

Adde Malmberg

Lotta Thorell

Tommy Juth

Robert Rydberg

Magnus Rosengrens Revyorkester

 

Regi: Adde Malmberg

Koreografi: Jennie Rosengren

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!