Foto: EMIL NORDINFoto: EMIL NORDIN
 Foto: EMIL NORDIN
Foto: JONATHAN HAYWARDFoto: JONATHAN HAYWARD
 Foto: JONATHAN HAYWARD
Foto: KEVIN MAZURFoto: KEVIN MAZUR
 Foto: KEVIN MAZUR

Aerosmith blir dragplåster på Sweden Rock

Publicerad

Klassiska bandet Aerosmith gästar Sweden Rock Festival i sommar.

Uppträdandet blir rockarnas sista i Sverige.

"Aerosmiths spelning på Sweden Rock nästa år blir enda spelningen i Sverige på bandets avskedsturné", skriver festivalen i ett pressmeddelande. 

Aerosmith har varit verksamma sedan 70-talet och är kända för låtar som "Walk this way" och "Sweet emotion". 

Men i och med spelningen i Norje i sommar går epoken i graven.

Bostonbandet Aerosmith erövrade världen i två omgångar. I USA tog de publiken med storm redan under 70-talet. Då var det dängor som "Dream on", "Walk this way" och "Sweet emotion" som gällde.

Återvänder för sista gången

Efterföljande årtionde gav man sig över Atlanten och också européerna föll pladask. Albumen "Permanent vacation" (1987), "Pump" (1989) och "Get a grip" (1993) blev alla mångmiljonsäljare.

Sedan dess har Steven Tyler (sång), Joe Perry (gitarr), Brad Whitford (gitarr), Tom Hamilton (bas) och Joey Kramer (trummor) haft hjältestatus på varenda scen de stått på.

Men allting har en ände.

När de nu återvänder till Sweden Rock Festival i sommar är det för sista gången.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag