I Malmö finns det alltid något att göra Foto: MARKO WRAMéN
I Malmö finns det alltid något att göra Foto: MARKO WRAMéN

5 tips på saker du kan göra i Malmö i helgen

Publicerad

Är du i Malmö i helgen? Grattis - här finns massor att hitta på!

1. Den före detta sångaren i Fibes, oh Fibes! är tillbaka som soloartist under namnet OLSSON. Med många samarbeten och kända verk har han gjort sig ett namn i musiksverige, och han är nu aktuell med sitt debutalbum. På albumet gästar flera stora namn och OLSSON är nu redo att ta över Babel den 19 maj, klockan 19.30

OLSSON spelar på Babel i MalmöFoto: ROGER VIKSTRÖM

2. Den Chicagobaserade konstnären Alice Tippit ställer nu för första gången ut i Sverige, och det gör hon på Krets i Malmö. Alice Tippit arbetar med en rad olika konstuttryck men fokuserar på måleri och teckning. I hennes utställning "She Geometry" tolkar Tippit hur vi tolkar bildspråk, och varför. Utställningen sker den 19 maj mellan 14.00 och 17.00. 

3. Den 20 maj är det sommarfest i Kroksbäck/Holma! Mellan 12.00 och 16.00 är det fest i Kroksbäcksparken, med ett fullspäckat schema. Det kommer finnas både aktiviteter och uppträdande på scenen, och alla intäkter skänks till Barncancerfonden. Kom och hoppa i hoppborgen, spela fotboll med MFF eller passa på att få en snygg ansiktsmålning. 

I Folkets Park är det utställningFoto: TOMAS LEPRINCE

4. På jaktpaviljongen i Malmö Folkets Park visas Marina Vilhelmssons och Ulrika Bernhandssons fotoutställning: Queer. Utställningen skildrar transpersoner, förföljelse av homosexuella flyktingar och HBTQ-aktivism. Utställningen har öppet mellan den 20-21 maj, från klockan 13 till 18. Alla är varmt välkomna!

Markus Rosenberg spelar för MFFFoto: BOBBO LAUHAGE

5. Inget är Malmö så stolt över som sitt fotbollslag, MFF. Det är hemmamatch den 21 maj, och Malmö FF möter IFK Norrköping. Klockan 19.30 blåser matchen på Swedbank Stadion igång, och det finns både stå- och sittplatser kvar. Är du ungdom mellan 9-14 år och vill se på fotboll med andra i samma ålder finns det sektionen Norra Blå, som tillåter ungdomar att gå på matcher utan föräldrars sällskap - men med tillsyn av värdar. 

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Nellie Erberth
Nellie Erberth

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag