Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maskeradligan fick hårda domar mot sig

Maskeradligans förra ledare Mats Rimdahl, 56 greps i Helsingborg i våras. Nu döms han till åtta års fängelse för bland annat grovt narkotikabrott. Domen meddelades av Stockholms tingsrätt i dag, skriver Helsingborgs Dagblad på nätet.

Rimdahl, som numera heter Mats Eriksson, betraktas som en av Sveriges farligaste brottslingar. Han blev känd för allmänheten som ledare för maskeradligan som svarade för flera spektakulära rån under 80-talet. Ligan uppträdde bland annat utklädda till poliser under rånen.

Det var i februari i år som Eriksson greps i Helsingborg i samband med en knarkaffär om ett parti amfetamin på nära nio kilo.

Eriksson försökte fly men greps efter att polisen bland annat skjutit varningsskott. I hans bil hittades ett halvautomatiskt vapen med lasersikte, en falsk polislegitimation och en polismössa.

Eriksson döms nu för grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott, grov urkundsförfalskning, föregivande av allmän ställning och förberedelse till grov urkundsförfalskning, skriver HD.

I härvan dömdes även två skåningar, en från Åstorp och en från Helsingborg, till långa fängelsestraff.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!