Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man döms för sexuella övergrepp mot pojke

En man i 50-årsåldern har dömts till sju års fängelse för grova sexuella övergrepp mot en minderårig pojke. Han ska dessutom betala 400 000 kronor i skadestånd för övergreppen som pågick i nästan tre år.

Mannen som är hemmahörande i Kristianstads kommun anhölls och häktades i våras. Då hade övergreppen pågått i nästan tre år. De sexuella övergreppen skedde ofta i pojkens hem men även i ett tält, i en källare, utomhus och på offentliga toaletter. Vid vissa tillfällen fick pojken belöningar i form av pengar och leksaker. Han ska även ha blivit bunden eller hållits ner av mannens kroppstyngd vid några av deras möten. Mannen lovade vid flera tillfällen att övergreppen skulle upphöra, men i stället fortsatte det.

Tingsrätten bedömer att pojken har berättat om händelserna på ett trovärdigt sätt och att det dessutom är osannolikt att ett barn i hans ålder skulle kunna hitta på och hålla fast vid en sådan berättelse om den inte var baserad på verkliga händelser.

Det finns även teknisk bevisning i form av fotografier och film av övergrepp som hittades i en kamera, på minneskort och i en dator. Den rättsmedicinska undersökningen visar att sexövergrepp kan ha ägt rum.

Mannen har i förhör berättat att han har varit sexmissbrukare sedan tonåren och periodvis använt sex för att dämpa sin ångest. Mannen ska ha sökt hjälp för sina problem och beskriver sig själv som två personer, en god och en ond. Efter att han har agerat som sexmissbrukare så minns han inte vad som har hänt förutom att han drabbas av svår ångest.

Han har erkänt vissa av brotten och döms nu till sju års fängelse för grov våldtäkt mot barn och grovt sexuellt övergrepp mot barn. Tingsrätten anser att pojken har utsatts för en mycket allvarlig kränkning eftersom övergreppen har pågått under en lång tid och i en känslig period i pojkens utveckling. Mannen ska betala honom 350 000 kronor för kränkning och ytterligare 50 000 kronor för sveda och värk.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!