Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ljudspåret ska representera Malmö som organisation

Genom att använda egna ljudspår kan kommunen sänka kostnader för framför allt licenser men också arbetstid, skriver Anders Mellberg.Foto: PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN
Anders Mellberg, kommunikationsdirektör Malmö Stad.Foto: MALMÖ STAD
Csaba Bene Perlenberg, fristående kolumnist på Kvällspostens ledarsida.Foto: NORA LOREK

Genom att använda egna ljudspår kan kommunen sänka kostnader för framför allt licenser men också arbetstid, skriver Malmö Stads kommunikationsdirektör Anders Mellberg.

Kvällspostens fristående kolumnist Bene Csaba Perlenberg kritiserar i ledaren ”Malmös ljudjingel ett tondövt rop på hjälp” Malmö stads arbete med att ta fram en ljudidentitet, men hans resonemang bygger på några missförstånd. 

 

Ljudidentiteten är inte en tolkning av hur Malmö låter, utan det är ett antal olika ljudspår som ska representera Malmö stad som organisation. Musiken ska i första hand användas i de hundratals filmer som Malmö stad producerar varje år. De flesta organisationer har en grafisk profil, med färger, typsnitt och logotyp, det här är motsvarigheten för ljud.

 

Genom att använda egna ljudspår kan kommunen sänka kostnader för framför allt licenser men också arbetstid, en uppskattning är att det kan röra sig om runt 100 000 kronor per år.

 

Till sist kritiserar Perlenberg kommunikationsavdelningens omdöme. Vi menar att vi genom satsningen på en ljudidentitet som kommer att spara skattepengar och göra vår kommunikation tydligare, visar på ett gott omdöme och en bra förmåga att hushålla med Malmöbornas pengar.

 

Anders Mellberg

Kommunikationsdirektör Malmö Stad

 

SVAR DIREKT:

En sökning i mediearkivet Retriever ger för handen att ”Malmö ljudidentitet” levererar 83 resultat under 2020. En inte oansenlig del av kommentarerna kring ljudjingeln handlar inte bara om rå kritik, utan brutalt hån. 

Hela ljudidentitets-projektet har blivit till en pinsamhet för den kommunala organisationen. Ingen politiker från Malmös styre har mig veterligen gått ut till försvar för satsningen. Tystnaden är talande.

 

Csaba Bene Perlenberg