Arbetslösheten bland ungdomar i Sverige närmar sig 30 procent. Danmark hade samma problem på 80-talet, men har delvis kommit till rätta med det genom att bland annat införa enklare anställningsregler och flexiblare lönenivåer. Foto: Lennart Rehnman
Arbetslösheten bland ungdomar i Sverige närmar sig 30 procent. Danmark hade samma problem på 80-talet, men har delvis kommit till rätta med det genom att bland annat införa enklare anställningsregler och flexiblare lönenivåer. Foto: Lennart Rehnman

Johanna Nylander: Förlora inte denna generation

Publicerad
Uppdaterad
På andra sidan sundet finns en förlorad generation. Det är de som var unga under 80-talet, och landet var i kris. Stelbenta regler gjorde att de aldrig kom in på arbetsmarknaden ordentligt. I dag, mer än 20 år senare, ligger de fortfarande efter.
Det är välkänt, att det i dag ser mer lovande ut för unga på den danska sidan än på den svenska. Praktikantersättning, enklare anställningsregler och flexiblare lönenivåer gör det lättare att hitta arbete, byta jobb, och avancera uppåt.
Danskarna gör någonting rätt. I somras var bara drygt elva procent av de danska ungdomarna arbetslösa. Motsvarande svenska siffra låg på drygt 27 procent.
Svenskt Näringsliv räknar med att det blir ännu värre. Att ungdomsarbetslösheten ökar till 30 procent under nästa år, och till 35 procent år 2011. Det är mer än var tredje. Trots det verkar politiken kring ungdomsarbetslösheten mest handla om huruvida Las är bra, eller hur regeringen borde trolla fram jobb i offentlig sektor. Allt beroende på vilken sida man frågar.

Om man frågar
skånska företagare är det största hindret för att anställa en ung person höga ingångslöner i kombination med bristande arbetslivserfarenhet. Vem vill egentligen betala en oerfaren person för att utföra ett jobb, om man kan få en erfaren person till (nästintill) samma summa?
Faktum är att fler av de skånska företagarna, än snittet i hela landet, uppger att de behöver anställa personal, men hindras av olika skäl.
Tyvärr är ålder fortfarande en viktigare faktor än kompetens. En ung person anses för oerfaren för att förtjäna kollektivavtalens miniminivåer. En äldre person har för få år kvar
i arbetslivet för att anses anställningsbar.
Tänk om Las hade garanterat uppsagda personer ordentliga avgångsvederlag som ökat i takt med hur länge man varit anställd, i stället för att utfästa falska tryggheter som turordningsregler.

Arbetsmarknaden blir
trots allt mer flexibel, och få ur dagens ungdomsgeneration kommer stanna på samma arbetsplats livet ut.
Det behövs fler vägar in i arbetslivet. Relevant arbete som kan matcha kompetens, och öppningar som låter människor arbeta sig uppåt. Innan vi förlorar ännu en generation.
Johanna Nylander

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag